Cuba destinations & point of interests
Reis-naar-Cuba / Bestemmingen

Reisbestemmingen in Cuba

Cuba is één van de populairste reisbestemmingen geworden. Kom ook en ervaar deze sprankelende bestemming uit eerste hand. Hier vast een voorproefje van wat je kunt verwachten:

• Cultuur: het eiland is een smeltkroes van Caribische, Afrikaanse en Latino invloeden, waaruit door de eeuwen heen unieke muziek-, dans-, en kunststijlen zijn voortgekomen. Zeven UNESCO Werelderfgoed Sites maken de rijke geschiedenis van het land tot op de dag van vandaag zichtbaar, of je nu door de levendige straten van Oud-Havana loopt of over de rustige, geplaveide straatjes van het koloniale Trinidad – een charmant stadje in het binnenland vol felgekleurde gestucte huizen met terracotta daken.

• Natuur: er is meer in Cuba te vinden dat alleen prachtige stranden – hoewel er daar zeker ook genoeg van zijn! De tropische regenwouden, berggebieden, rivieren en meren vormen het leefgebied van diersoorten die je nergens ter wereld vindt, zoals de endemische Cubaanse krokodil en de bijenkolibri – het kleinste vogeltje van de planeet. Er zijn verschillende nationale parken en beschermde biosferen die de kwetsbare ecosystemen van het land helpen te beschermen, zoals de beboste heuvels in het Alejandro Humboldt Nationaal Park, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste toevluchtsoorden van het Westelijk Halfrond. Trek het binnenland in voor wandelen en vogelspotten of blijf langs de kust voor snorkelen en duiken met de papegaaivissen.

• Keuken: Laat je verleiden door de Cubaanse keuken, waarin Spaanse en Afrikaanse tradities zich vermengen en vooral lokaal geteelde producten gebruikt worden. Cubanen eten veel rijst-met-bonen en brengen hun maaltijd op smaak met tomaten- en/of vleessauzen. Cuba’s nationale gerecht, ropa vieja, is dan ook een stoofpot van langzaam gesudderd rundvlees, tomaat en ui – uiteraard geserveerd met rijst en bonen. En vergeet ook niet dat de daiquiri en de mojito hun oorsprong in Cuba vinden, dus je zult ook een paar van deze cocktails moeten proeven in het kader van de culturele onderdompeling.

• Bevolking: Cubanen zijn hartelijk en gastvrij. Klets met vriendelijke habaneros bij de koffie of tijdens een collectief taxiritje door de stad, en leer zo over hun leven in een van de laatste socialistische staten in de wereld. Ontdek hoe oudere Cubanen terugkijken op de Revolutie en de Koude Oorlog, en zie hoe het leven eruit ziet voor Cubaanse kinderen. Spreek je geen Spaans? Geen probleem. Met een vertaler, handgebaren en een glimlach kom je een heel eind.    

Laden... Laden...

POPULAIRSTE BESTEMMINGEN OP CUBA

Live Chat Support Software