Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Baracoa

Baracoa

Baracoa, oorspronkelijk Nuestra Señora de la Asunción de Baracoa genoemd, werd in 1511 opgericht door veroveraar Diego Velázquez, bijna twee decennia nadat Columbus hier een kruis plaatste (Cruz de la Parra). Baracoa, een van de oorspronkelijke 7 Spaanse nederzettingen op het eiland, diende kort als de eerste hoofdstad van Cuba.

Baracoa ligt aan de noordelijke kust van de provincie Guantánamo. Tot 1964 kon de stad alleen worden bereikt via de zee. Deze dagen kunt u reizen via de "Carretera de La Farola", een echt technisch wonder. Deze weg heeft zijn hoogste punt op 600 m boven de zeespiegel en telt negen bruggen die over steile kliffen hangen.

Baracoa is de fantasie van elke reiziger. Baracoa heeft bergen (El Yunque is een 575 meter hoge tafelberg die het landschap domineert), kristalheldere rivieren, watervallen en prachtige stranden, waaronder Playa Maguana en Playa Nibujón. Vanwege haar afzondering heeft Baracoa haar eigen unieke identiteit behouden.

Baracoa heeft een uitgesproken koloniale charme. De kasseistraten zijn omzoomd met huizen met één verdieping, enkele houten huizen, met verweerde pannendaken en schommelstoelen op de veranda.

Het Stedelijk Museum exposeert archeologische voorwerpen uit de periode vóór de komst van Columbus evenals vele foto's, documenten en materialen die te maken hebben met de geschiedenis van Baracoa.

De waterkant Malecón moet u gezien hebben, net als de verschillende forten die gebouwd werden om piratenaanvallen te weerstaan.

Baracoa, waar de cacaobomen in overvloed groeien, is beroemd om zijn witte chocolade die verkocht wordt in ronde, platte koeken gehuld in palmschors. Probeer ook cucuruchos , een lokale lekkernij gemaakt van kokos, honing en vers seizoensfruit geserveerd in hoorntjes van palmschors.

Baracoa Tours

De onderstaande rondreizen doen ook de bestemming Baracoa aan.
Live Chat Support Software