Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Varkensbaai

Varkensbaai

De Varkensbaai ligt aan de zuidkust van Cuba in een regio die bekend staat als het Zapata-schiereiland, op twee uur rijden vanuit Varadero en iets langer vanuit Havana. Playa Girón en Playa Larga zijn twee beroemde, prachtige witte stranden aan de Varkensbaai - beide zijn fraai genoeg en de moeite waard om deze bio-diverse en historisch belangrijke regio te bezoeken.

De meeste mensen kennen de ´Varkensbaai´ (Bahia de Cochinos) van de door de VS gesteunde geheime operatie die hier plaatsvond op 17 april 1961. Bezoek het Museo de Playa Girón voor een volledig (en interessant) overzicht van de historische gebeurtenis die de Koude Oorlog in alle heftigheid deed toenemen.

Playa Larga is het hoofdkwartier van het nationaal park Ciénaga de Zapata. Een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven; vogelspotters komen van heinde en verre om de uitstekende trails hier te verkennen.

Scubaduikers van alle niveaus gaan voor prachtige duik (en snorkel) ervaringen. Men kan tientallen spots vanaf de kant bereiken, waardoor de noodzaak (en extra kosten ) van boten onnodig wordt.

Halverwege tussen Playa Girón en Playa Larga bevindt zich de Cueva de los Peces. Dit is een cenote - een geologische formatie die ontstaat als een ondergrondse rivier instort, waardoor een poel met de zee verbonden wordt door een systeem van afgezonken tunnels, met een indrukwekkende verscheidenheid van tropische vissen. De poelen - sommige zijn meer dan 80 meter diep - worden beschouwd als een uitdaging voor ervaren grotduikers.

Caleta Buena, een beeldschone inham met kristalhelder water en rieten parasols op ongeveer 8 kilometer van Playa Girón, is een ideale manier om de namiddag door te brengen.

Varkensbaai Tours

De onderstaande rondreizen gaan ook naar Varkensbaai, dat een belangrijke plaats in Cuba’s geschiedenis inneemt.
Live Chat Support Software