Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Cayo Coco

Cayo Coco

Cayo Coco, het op drie na grootste eiland in de Cubaanse archipel, is met het vasteland verbonden door een 17 km lange verhoogde dijkweg.

Caya Coco, een tropisch en paradijselijk strandresort dat bekend staat om het behoud en de bescherming van het omringende ecosysteem, is een prachtig toevluchtsoord om aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen.

Het strand - een strook van fijn wit zand grenzend aan warm, kristalheldere water - is 10 km lang. Cayo Coco is ook een paradijs voor vogels, het is de thuisbasis voor verschillende soorten zoals de blauwe reiger, de roze flamingo (een van ´s werelds grootste kolonie met meer dan 30.000 flamingo´s) en andere waadvogels. Aalscholvers, spechten, spotvogels, pelikanen en vele eendensoorten hebben tevens deze bestemming geselecteerd voor hun toevlucht.

Het 10 kilometer lange koraalrif van het eiland, op diepte van 10-30 meter, is een even rijk en divers ecosysteem. Duikers kunnen oog in oog komen te staan met Tarpon en Trachinotus, alsook met grote snappers, tandbaarzen, haaien en zeesnoeken. Het "Coco Diving Center" biedt duikpakketen en andere services aan.

Live Chat Support Software