Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Cayo Levisa

Cayo Levisa

Na de prachtige groene vallei van Viñales verlengt Cayo Levisa het natuurschoon van de provincie. De weg naar de kleine kade bij Palma Rubia, vanwaar de boot naar Cayo Levisa vertrekt, gaat langs rustige dorpjes zoals La Palma (waar de meerderheid van de medewerkers van Hotel Cayo Levisa woont) en langs bananenplantages. Op de pier staan vriendelijke schippers te wachten naast het robuuste vaartuig die de bezoekers naar de Cayo zal varen, overigens alleen bereikbaar per boot.

De vaartocht duurt 35 minuten met een prachtig zicht op het water en land. Dan komt het idyllische eiland in zicht, een strip van parelwit zand omzoomd met weelderige mangroves. Tussen de mangrove voert de steiger naar de lobby van het enige gebouw; Hotel Cayo Levisa. De accommodatie bevindt zich direct aan het adembenemende strand aan de noordkant van het eilandje en biedt de gasten meer dan 3 kilometer aan fijn zand. Open bouwseltjes, bedekt met palmbladeren bieden schaduw en integreren perfect met de natuurlijke contouren van de omgeving. De ligstoelen eronder moedigen aan tot heerlijk niksdoen en de hangmatten (voor weinig te huur) verhogen het romantisch gehalte.

Het koraalrif is hier spectaculair en herbergt ca. 500 vissoorten, 200 soorten sponzen en andere zeedieren. Duiken en snorkelen is mogelijk vanaf het hotel op een van de 21 offshore- locaties. Weinigen die kunnen concurreren met Cayo Levisa als het gaat om een plezierig verblijf op een afgelegen eiland met een droom strand.

Live Chat Support Software