Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria maakt deel uit van de eilandengroep Jardines del Rey en is een klein eiland van zestien kilometer lang en twee kilometer breed. Het wordt begrensd door een koraalrif van ongeveer 400 kilometer lang, een van de grootste koraalriffen ter wereld (nummer een is het Great Barrier Reef in Australië).

Het eilandje biedt een aantal populaire all-inclusive resorts aan bezoekers van alle leeftijden. Het langste strand strekt zich over een lengte van meer dan tien kilometer uit, ideaal voor lange wandelingen. Er zijn er plenty duik- en snorkelmogelijkheden bij de nabije koraalriffen.

De Cayo is verbonden met het Cubaanse vasteland door een bijna 50 km lange dijkweg, "Pedraplén" genoemd, voltooid in 1996. Het ontwerp van de pedraplén omvat 45 bruggen voor de doorgang van getijdenwateren, een verbetering ten opzichte van de eerdere dijk die bij Cayo Coco werd aangelegd.

Een recente toevoeging aan attracties is "El Pueblo La Estrella" een imitatie van een koloniaal plaatsje. Een elektrische trein pendelt tussen de hotels van Cayo Santa María en Iberostar Ensenachos hiernaartoe. Er zijn 3 restaurants in replica-gebouwen uit Caibarién, Remedios, Santa Clara en Trinidad. Er is ook een discotheek, een SPA, een bier/burger bar, een pianobar, een ijssalon en een bowlingbaan (aangevuld met bar en biljarttafels), winkels en een kunstnijverheidsmarkt.

Een bezoek aan Remedios, de tweede stad die het dichtst bij Cayo Santa María ligt, is een prachtige dagtocht. Deze kleine koloniale stad is een van de eerste oorspronkelijke nederzettingen in Cuba en beroemd om zijn carnaval in december “Las Parrandas”.

Cayo Santa Maria

De onderstaande rondreizen doen ook de bestemming Cayo Santa Maria aan.
Live Chat Support Software