Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Cienfuegos

Cienfuegos

Cienfuegos is gelegen aan caraïbische zuidkust van Cuba, in het centrum van het eiland. Dankzij zijn diepe baai was het een belangrijke natuurlijke haven gedurende de koloniale tijd. In 1740 werd het fort “Castillo de Jagua” gebouwd om de baai te beschermen tegen piraten. Vandaag de dag is het gebied een grote producent van suikerriet, mango, tabak en koffie.

Het centrale “Parque José Marti” is het centrum waar Cienfuegos omheen draait. Het wordt geflankeerd door overheidsgebouwen, een kathedraal, kunstgalerij en het beroemde theater “Teatro Tomás Terry”. Ook staat er de enige triomfboog, “El Arco de Triunfo”, van Cuba, ter ere van de onafhankelijkheid in 1902.

“Punta Gorda”, de landtong die zich die baai uitstrekt, vormt een duidelijk ander deel van de stad. In het begin van de 20ste eeuw werd dit stadsdeel vooral bevolkt door aristocraten, die er mooie huizen en art nouveau villas bouwden. Op het einde van deze Punta Gorda bevind zich “El Palacio Valle”, ooit een casino maar nu een restaurant, een van Cienfuegos meest bekende landmarks. Dit paleis is in de distinctieve Moorse stijl gebouwd en lijkt zo uit het Midden Oosten te komen. Het dakterras is hier de plek bij uitstek om te genieten van een cocktail en de beste uitzichten van Cienfuegos.

Cienfuegos Tours

De onderstaande rondreizen gaan ook naar “de parel van het zuiden” Cienfuegos.
Live Chat Support Software