Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Guardalavaca

Guardalavaca

De witte zandstranden, koraalriffen, glooiende heuvels, indrukwekkende kliffen en gevarieerde vegetatie van Guardalavaca zorgen ervoor dat het een zeer aantrekkelijke bestemming is. Het is niet verrassend dat het de thuisbasis is van een snelgroeiende toeristische industrie met pakketreizen die nu beschikbaar zijn voor wie vanuit Engeland, Canada, Duitsland en Oostenrijk komt.

In de 16e en 17e eeuw plunderden piraten regelmatig kustplaatsen, waaronder deze. De legende wil dat de Spaanse kolonisten Guardalavaca ("verberg de koe") gebruikten als een schuilplaats voor hun vee. Hierdoor kreeg de stad haar naam. Het wordt ook gezegd dat kolonisten lederwaren en gezouten vlees ruilden op de stranden van Guardalavaca voor Europese, door zeerovers gesmokkelde goederen.

Guardalavaca ligt dicht bij Gibara, de plaats waar Christoffel Columbus voor het eerst voet op Cubaanse bodem zette. Het water in deze delen is zeer helder en het zicht is goed tot een diepte van 20 meter. Dit biedt uitstekende duikmogelijkheden in plaatsen zoals "Boca de las esponjas", "El Salto" y "El Canon de los Aguajíes".

Guardalavaca Tours

De onderstaande rondreizen doen ook de bestemming Guardalavaca aan.
Live Chat Support Software