Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Havana

Havana

De geschiedenis van Havana begint bij de baai, ten zuiden van de Keys van Florida. In de jaren 1500 wierpen galjoenen van over het hele halfrond hun anker uit in deze diepe, natuurlijke baai en al snel werd het een overslagplaats voor goederen op weg naar Europa, vooral Spanje. Havana werd in 1519 officieel gesticht als San Cristóbal de la Habana, een eerbetoon aan haar patroonheilige.

Door de eeuwen heen waaierde de stad zich uit van de baai naar het westen en het zuiden. Nieuwe woningen werden gebouwd als gevolg van deze groei en welvaart, waardoor weer nieuwe buurten ontstonden. De stad begon haar unieke vorm en karakter te krijgen, zoveel eeuwen later nog altijd waarneembaar.
Paleizen en herenhuizen werden gebouwd in koloniale barokstijl, afgewisseld met elementen uit de neoklassieke architectuur en gevolgd door Art Deco. Er kwamen theaters, promenades en parken, treinstations en openbare gebouwen ten behoeve van de wensen van de aristocratie en de bourgeoisie uit die tijd.

Vandaag is Havana een kleurrijke, eclectische stad, voortbewegend op haar eigen ritmische tempo. Elke straat bevat een herinnering, elk gebouw een verhaal. Koloniale huizen zijn omgetoverd tot stijlvolle boutique hotels, nieuwe (particuliere) restaurants verhogen het gastronomische aanbod. Chevrolets en Buicks - sommigen nog altijd uit de jaren 1930 – zoeven langs de zeeboulevard. Autovrije straten kronkelen door de oude stadskern en moedigen aan tot wandelingen, met altijd wel een terras of bar (zoals die Hemingway graag bezocht) op de route voor een cocktail of espresso. En er is muziek, er wordt gedanst: in de straten, in cabarets, nachtclubs en discotheken - Havana swingt.

Havana Tours

De onderstaande rondreizen doen ook Cuba’s meest tot de verbeelding sprekende bestemming aan.
Live Chat Support Software