Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Holguín

Holguin

Holguín is de vierde grootste provincie van Cuba en heeft een lange geschiedenis als een landbouwkundig-gebaseerde economie met veeteelt, suikerriet-, koffie- en citrusplantages. Dit wordt nu aangevuld met geweldige toeristische mogelijkheden.

De natuurlijke pracht van Holguín wordt bewaard in twaalf reservaten en prachtige stranden die bezoekers van over de hele wereld aantrekken.

<> Playa Pesquero , aan de noordkust van de provincie, biedt all-inclusive accomodatie van hoge kwaliteit aan. De badplaats  Playa Esmeralda , gelegen nabij de Bahia de Narajo, beschikt over een uitstekende hotelinfrastructuur en minstens 40 duiklocaties. Naast duiken is dit ook een uitstekende bestemming voor windsurfen of catamaranzeilen. De koraaltuinen die niet ver van de kust verwijderd liggen, zijn een belangrijke attractie voor duikers en onderwaterfotografen.

Bahia de Naranjo is een nationaal park met kustlijn van 32 km lang met mangroven, struiken en verschillende boomsoorten. Andere opties zijn excursies per jacht en bezoeken aan het aquarium - met shows met dolfijnen en zeeleeuwen.

Het nationaal park Alejandro de Humboldt, werelderfgoed van UNESCO, is opgedeeld in twee provincies: Holguín en Guantánamo. Het park bevat de meest diverse flora in het Caribisch gebied.

Gibara, gelegen op 33 km van Holguín, is een rustig en pittoresk 19e eeuws vissersdorp met interessante koloniale architectuur en het blockbuster jaarlijks filmevenement: Festival del Cine Pobre.

Het Bariay National Monument Park, waar Columbus in 1492 voor het eerst Cubaans land zag, is van historisch belang.

Op  Cayo Saetía, dichtbij de  Bay of Nipe vindt u exclusieve stranden en exotische wilde dieren zoals antilopen, zebra's, herten en waterbuffels die vrij rondlopen.

Het gebied Pinares de Mayarí is ideaal om te wandelen, vogels te spotten en te paardrijden. Hier bevindt zich ook de indrukwekkende waterval Gran Salto del Guayabo .

Holguin Tours

Holguín, een gebied met prachtige natuur, wordt ook aangedaan door onderstaande rondreizen.
Live Chat Support Software