Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Provincie Pinar del Rio

Pinar del Río

Pinar del Río is Cuba´s meest westelijke provincie en ligt op ongeveer 160 km van Havana. De Valle de Viñales (Viñales Vallei) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de tabaktelende regio Vueltabajo, die ´s werelds beste tabak produceert, zijn slechts twee motieven om de streek te bezoeken.

Pinar del Río is de enige provincie van Cuba met twee biosfeerreservaten: de Sierra del Rosario (gedeeltelijk) en het schiereiland Guanahacabibes. Daarnaast staat de Viñales Vallei op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De Viñales Vallei bestrijkt 132 vierkante km in de Sierra de los Órganos en is beroemd om haar mogotes - indrukwekkende, met vegetatie beklede kalksteen heuvels, verticaal uitstekend en afgetopt aan de bovenkant.

Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn de Cueva del Indio (Grot van de Indiaan) die via de San Juan-rivier kan worden bevaren en de grot Juan Miguel. De derde grot - Santo Tomás - is met meer dan 45 kilometer aan galerijen een van de grootste in kaart gebrachte grottenstelsels op het halfrond. Rondleidingen met gids zijn mogelijk.

Een van de meest intrigerende routes loopt van de Sierra del Infierno, waar een afgelegen gemeenschap hulde brengt aan het water en er genezende eigenschappen aan toekent, naar de Vallei Dos Hermanos met het Mural de la Prehistoria, een enorme schildering (replica prehistorie) op de buitenwand van een mogote.

Het schiereiland Guanahacabibes ligt aan het zuidwestelijke uiteinde van de provincie. Er zijn twee natuurreservaten in dit afgelegen wandelgebied en twee internationale duikcentra - María la Gorda - met meer dan 30 duiklocaties met een grote zwarte koraalkolonie, en Cabo de San Antonio. Een andere paradijselijke duik- en strandbestemming is Cayo Levisa.

Nog meer reisbestemmingen in de provincie Pinar del Rio zijn de Roncalli-vuurtoren van Cabo de San Antonio en de geneeskrachtige mineraalwaterbaden in San Diego de los Baños.

Pinar del Rio Tours

De onderstaande rondreizen gaan ook naar Pinar del Río, Cuba’s meest westelijke provincie.
Live Chat Support Software