Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Santa Clara

Santa Clara

Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal), is beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land.

Santa Clara werd gesticht op 15 juli 1689. Onder de oorspronkelijke bewoners waren verschillende families uit Remedios die gevlucht waren voor de piratenaanvallen die de stad op dat moment teisterden.

Eeuwen later, op het moment dat 1958 ten einde liep, was Santa Clara de plaats van de laatste slag binnen de Cubaanse Revolutie. De guerrilla-aanvallen werden geleid door Ernesto Che Guevara en Camilo Cienfuegos die een trein vol met troepen en voorraden, gestuurd door de toenmalige president Batista, lieten ontsporen. Santa Clara werd op 31 december 1958 veroverd. Deze overwinning wordt beschouwd als het beslissende moment in de Cubaanse Revolutie. Batista vluchtte inderdaad minder dan 12 uur later uit Cuba.

Het Monumento Ernesto Che Guevara, opgericht twintig jaar na zijn te vroege dood, is de belangrijkste site van de stad en een bedevaartsoord voor velen. Het ontzagwekkende mausoleum herbergt de restanten van Che Guevara en zestien van zijn collega-strijders die in 1967 in Bolivia gedood werden.

Parque Vidal is het geografische en sociale hart van de stad. In de weekenden zijn er veel culturele activiteiten. Een bezoek aan de tabaksfabriek van Santa Clara is een must voor liefhebbers van sigaren. De ontspannen rondleidingen hier ervaren authentieker dan die in Havana.

Santa Clara Tours

De onderstaande rondreizen doen ook de bestemming Santa Clara aan.
Live Chat Support Software