Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is gebouwd op een reeks heuvels met uitzicht op een grote baai met de bergketen Sierra Maestra op de achtergrond. Het is een van Cuba´s meest pittoreske steden, met steile kleurrijke straatjes, waardoor een stadswandeling eerder een soort van lichamelijke oefening wordt.

Cuba´s tweede grootste stad werd door de Spanjaarden gesticht op 28 juni 1524. Van 1522 tot 1589 was het de hoofdstad van het land.

Santiago de Cuba is door en door authentiek Caribisch. Het ligt immers dichter bij Hispanolia (Dominicaanse Republiek en Haití) dan Havana, vandaar de invloeden. Afrikaanse roots en tradities hebben zich diep geworteld in de stad. Dit is toe te schrijven aan de koloniale slavenhandel en de emigratie van Franse immigranten, vergezeld van hun Afrikaanse slaven, na de Haïtiaanse slavenopstand van 1791.

Santiago is de bakermat van veel Cubaanse muziekgenres. Bezoekers met een minimum aan interesse in Cubaanse ritmes en passionele dans, mogen Santiago de Cuba niet missen, vooral tijdens het spectaculaire jaarlijkse carnaval in juli. Vergelijkbare meeslepende evenementen zijn onder andere het Festival del Caribe en het Fiesta del Fuego. Het hele jaar door kan men terecht in de Casa de la Trova voor onovertroffen en grandioze muziek en dans.

Parque Céspedes is de ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het is een prima startpunt voor een stadswandeling naar onder andere het Diego Velázquez Museum, het oudste huis in Cuba dat nog overeind staat. Ernaast bevindt zich het openbare gebouw waar Fidel Castro zijn eerste toespraak hield na de overwinning in 1959, de kathedraal van Santiago de Cuba ligt er tegenover. Het Carnaval Museum en het Bacardí Museum zijn op loopafstand. In dit laatste museum bevindt zich een privé-collectie van de beroemde Bacardí-familie.

Santiago de Cuba Stad

De onderstaande rondreizen doen ook het pittoreske Santiago de Cuba aan.
Live Chat Support Software