Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Soroa

Soroa

Soroa ligt 81 km ten westen van Havana, in het Sierra del Rosario, een natuurreservaat van 25.000 hectare.

Soroa, vaak aangeduid als "de Regenboog van Cuba", is genoemd naar twee Spaanse broers, Lorenzo en Antonio Soroa Munagorri, die in 1856 in Cuba aankwamen om koffie te produceren.

Het microklimaat wordt gekenmerkt door seizoensgebonden regenval, wat een altijdgroen bos voortbrengt, met meer dan 100 soorten bomen (inclusief 20 verschillende palmbomen), 60 soorten wijnranken en 50 eetbare planten.

De regio is de thuisbasis van 80 vogelsoorten en dus populair onder de bird-watchers. Veel voorkomende vogels hier zijn de nationale vogel van Cuba, de Tocororo (Priotelus temnurus), Cartacuba (Todus multicolor), Nachtegaal (Myadestes elisadeth), Royal Wrasse (tordus plumbeo) en de Kolibrie (Chlorostilbon ricarddi).

De natuurlijke verscheidenheid van Soroa trekt ecotoeristen aan om te hiken, voor bird-watching, om paard te rijden en voor gespecialiseerde rondleidingen.

De grootste attractie is Soroa´s orchideeëntuin, aangelegd door Tomás Felipe Camacho, een advocaat uit de Canarische Eilanden die de eerste soort hier in 1948 bracht. Vandaag de dag heeft de tuin van 35.000 vierkante meter meer dan 20.000 orchideeën, wat neerkomt op zo´n 650 soorten.

Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn de rivier Manantiales, met een waterval van 22 m (Salto del Arco Iris), de natuurlijke baden bekend als de Poza del Amor ("de liefdesvijver") en El Mirador, een uitkijkpunt op 250 meter boven zeespiegel, voor een spectaculair uitzicht op de omliggende bergketens.

"Castillo de las Nubes" (kasteel in de wolken) dat gebouwd werd in 1940 op een heuvel, is tijdelijk gesloten voor renovatie, maar het uitzicht vanaf het terrein zijn de reis naar boven waard.

Soroa Tours

De onderstaande rondreizen doen ook Soroa aan.
Live Chat Support Software