Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Trinidad

Trinidad

Gelegen tussen de Escambray-bergen en de Caribische Zee, profiteert Trinidad van een fenomenale locatie.
Drijvend in de azuurblauwe wateren van Playa Ancón (op slechts 12 km van het stadscentrum) wordt het mogelijk duidelijk waarom de suikerbaronnen ooit besloten hun handel te vestigen in Trinidad.

Het was de Spaanse Conquistador Velázquez die in 1514 Trinidad stichtte. De koloniale barokarchitectuur en schilderachtige, pastelkleurige huizen met rode pannendaken nemen je eeuwen mee terug in de tijd, alsof deze vooral in Trinidad heeft stil gestaan. Door de smalle geplaveide straatjes slenteren en de koloniale atmosfeer ondergaan, verhoogt de magische kracht van het plaatsje en is op zich al een onvergetelijke ervaring.

Een handvol musea staan in het historische centrum, zoals het Museo Romántico. Het kijkt uit op het marktplein van de stad (Plaza Mayor) en stelt porselein, glas, schilderijen en decoratieve meubels met een romantische stijl ten toon, daterend uit 1830.
Het Museo Histórico Municipal (ook Casa Cantero genoemd) illustreert de buitengewone geschiedenis van de regio. Waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde torens van Trinidad is de voormalige Convento de San Francisco uit de 18e eeuw.

Het nachtleven van Trinidad bestaat uit een mix van traditionele muziek, waarop uiteraard gedanst wordt. Een populaire gelegenheid is La Canchánchara, gevestigd in een herenhuis uit 1732 en vernoemd naar een regionale drank van citroensap, honing en rum, die uit geglazuurde keramische potten gedronken wordt. Op het terras van de Casa de la Música is het goed toeven in de zon met een biertje of mojito, of om ´s avonds te dansen op de muziek van een liveband.
In de openluchtpatio van de Casa de la Trova klinken sprankelende Cubaanse muziekakkoorden, liefhebbers van Afro-Cubaanse dans en muziek kunnen Palenque de los Congos Reales bezoeken.

Trinidad Tours

De onderstaande rondreizen gaan ook naar Trinidad, de meest koloniale stad van Cuba.
Live Chat Support Software