Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Varadero

Varadero

Varadero, in de provincie Matanzas ten oosten van Havana, is Cuba´s strand bij uitstek. Met een gezonde concurrentie van Jardines del Rey (met eveneens schitterende stranden), blijft Varadero nog altijd de protagonist voor “fun in the sun”.

Varadero wordt ook wel Blue Beach (Playa Azul) genoemd en is zusterstad van Cancun in Mexico. Het is een klein schiereiland van ongeveer 20 km lang en slechts 1,2 km breed. Varadero oogt modern en nieuw, maar werd gesticht in 1887 en diende toen als haven voor Spaanse galjoenen.

Een dergelijke parel kon niet lang onontwikkeld blijven en begin dertiger jaren van de vorige eeuw bouwde de Amerikaanse miljonair Irenee du Pont Nemours zijn landgoed op het schiereiland. Vandaag herbergt zijn mansion een restaurant, een aantal gastenkamers en maakt het deel uit van de Varadero Golf Club met een prachtige golfbaan met 18 holes, par 72.

Varadero bezit enkele van de mooiste witte zandstranden van de Caraïben en uitstekende hotels en resorts - de meeste van de ongeveer 60 accommodaties zijn op basis van de all-inclusive formule. Meer dan 300 dagen zon per jaar en de aquamarijn blauwe zeeën verklaren de populariteit en faam van deze strandbestemming. De meest luxe resorts zijn gelegen op de kop van het schiereiland Hicacos, op ongeveer 8 kilometer van het centrum.

Bijna alle all-inclusive programma’s bieden gratis het gebruik van een aantal (niet-gemotoriseerde) watersporten zoals catamaranzeilen en waterfietsen. Dagelijks varen boten uit voor big-game-fishing. Er zijn verscheidene open markten met ambachtelijke kunstnijverheid, tal van restaurants en meeslepende nachtclubs buiten de hotelstrip.

Varadero ligt op slechts twee uur rijden van Havana, wat een meerdaags bezoek aan de hoofdstad goed uitvoerbaar maakt. Compacte en goed georganiseerde dagexursies worden eveneens aangeboden.

Zwemmen met de dolfijnen in het Dolfinarium is misschien wel de meest geliefde activiteit in de badplaats, net zoals de tocht per catamaran (Crucero del Sol), waar een interactie met dolfijnen geprogrammeerd is.

Varadero Tours

De onderstaande rondreizen gaan ook naar Varadero, Cuba’s bekendste badplaats.
Live Chat Support Software