Reis-naar-Cuba / Bestemmingen / Vinales

Viñales

De combinatie van natuurlijke schoonheid en landelijke gastvrijheid van het stadje Viñales - aan de rand van een vallei met dezelfde naam - is onovertroffen. Het trage tempo, de vriendelijke bevolking en de verscheidenheid aan buitenactiviteiten maken het een ultieme geliefde bestemming.

Viñales, met het geel - blauwe kerkje op het plein, mensen die domino spelen en de ouderen die schommelen op de veranda voor hun huis reflecteert het dagelijkse Cubaanse provinciaalse leven. De straten zijn gezellig en schoon, de huisjes fris geschilderd.

De vallei is bezaaid met indrukwekkende ´mogotes´ - dichtbeboste heuvels lijken op een speldenkussen, steil aan de zijkant en afgekort aan de top. Deze opvallende kalkstenen formaties komen nergens anders voor op Cuba.
Ze zijn onderdeel van de bergketen Sierra de Órganos en omhelzen de vallei, maar ook zijn ze het dagelijkse panorama van de ploegende boer als hij opkijkt van zijn akkers. Pijnboombossen voegen een diep donkergroen toe aan het tableau en vullen de lucht met dennengeur.

In 1999 werd het natuurpark Viñales op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst om de unieke natuurlijke schoonheid en de harmonische co-existentie met traditionele landbouwmethoden (zoals tabaksteelt).

Wasgoed hangt te drogen in de voortuin, tabaksbladeren eveneens in hun typische driehoekige bouwsels van palmbladeren. Reizigers rijden paard door de vallei of pendelen per bus tussen bezienswaardigheden, terwijl fietsers de vallei rondtoeren op gehuurde fietsen.

Het maakt niet uit hoe vaak je de vallei van Viñales aanschouwt, het ziet er nooit twee keer hetzelfde uit, dat vinden de bewoners eveneens.

Viñales Tours

De onderstaande rondreizen doen ook Viñales aan.
Live Chat Support Software