Reis-naar-Cuba / Premium Rondreizen Cuba / Cuba Adventure - Selfdrive
Havana
Vinales
Maria la Gorda
Soroa
Cienfuegos
Trinidad
Santa Clara
Remedios
Varadero

Het beste van 2 werelden. Van de dynamiek van de wereldstad Havana naar het verstilde landschap van de provincie Pinar del Rio, met als schitterende hoogtepunten de groene Viñales Vallei en het slaperige plaatsje Maria La Gorda, een walhalla voor duikers. Dan een overnachting in een kasteeltje in de Middle of Nowhere, om vervolgens bekendere steden als Cienfuegos en Trinidad te bezoeken. Met een omweg, via een schattig koloniaal stadje, vertrek je uiteindelijk richting strand, waar je op het witte zand kunt nagenieten van het Cuba-avontuur.

Goed om te weten: wij hebben ons eigen team van Engelssprekende vertegenwoordigers die je van dienst kunnen zijn tijdens je verblijf. Je vindt onze lokale assistenten in Havana, Varadero, Trinidad, Cayo Santa Maria, Santiago de Cuba, Holguin en Baracoa.

vanaf € 995 p.p.
(bij een 2-persoonskamer)
Eerstvolgende beschikbare datum
-
Reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel, aanpasbaar aan jouw reiswensen. Zo kun je bestemmingen, alternatieve hotels, nachten, excursies of reisonderdelen toevoegen of er juist uit halen. Met jouw specifieke wensen en onze expertise zetten we samen jouw ideale reis in elkaar. Daarna is het boeken no problema; de reis kan bij beschikbaarheid binnen een dag worden bevestigd en geboekt, een unieke service, die je niet elders in Nederland zult vinden. Geef zo specifiek als mogelijk je reiswensen aan bij het aanvragen van een offerte, zodat we je het beste voorstel kunnen sturen. Wanneer je je telefoonnummer vermeldt, kunnen we je bellen om jouw reiswensen door te nemen. Geheel vrijblijvend.

dag 1 - Zo 1/10
DAG 1: HAVANA

Meet & Greet op de internationale luchthaven van Havana, inclusief onze VIP-service:
★ Een vertegenwoordiger wacht je op bij de gate en begeleidt je naar Preferential Immigration, de douane controlepost voor VIP-reizigers, diplomaten en airline crew
★ Gebruik van de VIP-lounge op de luchthaven terwijl jouw bagage van de band wordt gehaald
★ Bagage-assistentie
★ Privé-transfer naar Havana stad.

Maaltijden: op eigen gelegenheid.

Bij aankomst in Cuba ontvang je:
★ 100 CUC (de lokale munt): om je op weg te helpen op je eerste dag in Cuba. Je hoeft niet in de rij te staan op de luchthaven om geld te wisselen
★ WiFi-kraskaart: daar waar WiFi beschikbaar is, kun je met deze kaart inloggen
★ Telefoon en lader (in bruikleen): de telefoon wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde nummers van onze lokale vertegenwoordigers. Inclusief 45 CUC beltegoed / sms-berichten.

Cuba Rondreis - Dag 1 - Havana
dag 2 - Zo 2/10
DAG 2: HAVANA

Vandaag kun je Havana op eigen gelegenheid gaan verkennen. Het hotel van verblijf bevindt zich in het oude, historische stadscentrum. De oude stad werd in de 16e eeuw gesticht en is tegenwoordig een indrukwekkend openlucht museum van architectuur, kunst en cultuur. Dit gedeelte van de stad is goed te voet te doen. Ook kun je in een paardenkoetsje stappen, een fietstaxi nemen of je in een driewielige ‘cocotaxi’ wagen, hilariteit verzekerd. Tip: spreek vooraf de prijs af!
Optioneel kun je een privé City Tour bijboeken (3-4 uur), waarbij is inbegrepen:
★ Sightseeing in Havana per Oldtimer, die wordt gereden door een privéchauffeur
★ Een lokale gids laat je de mooiste plekjes van het historische ‘La Habana Vieja’ zien tijdens een stadswandeling
★ Drop-off transfer bij het hotel.

Indien je avondvertier zoekt, zijn er vele opties. Enkele aanraders:
★ Ga uit eten in een ‘paladar’, waar Cubaanse Chefs kunnen toveren met lokale producten 
★ Hipsters Cuban Style: bezoek het culturele project ‘Fábrica del Arte Cubano’ (FAC), de Cubaanse Kunst Fabriek, waar kunstenaars het publiek ontmoeten. Het project is het geesteskind van de internationaal bekende Cubaanse artiest X Alfonso en werd met steun van het Ministerie van Cultuur gerealiseerd. Insider tip: combineer een bezoek aan deze hippe hotspot met een diner in El Cocinero, naast de deur; dit restaurant staat bekend als een van de beste ‘paladares’ van Havana.
★ Cabaret Tropicana! Het enige echte ‘Paradijs onder de sterren’. Dit openlucht theater is wereldberoemd om de extravagante shows die een beroep doen op alle zintuigen. Een ouderwets goede Big Band, crooners & diva’s, schitterende dansers, uitzinnige kostuums en meer verrassingen in een exotische setting. Het showspektakel begint om 22.00 uur.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 2 - Havana
dag 3 - Zo 3/10
DAG 3: HAVANA - VIÑALES VALLEI (ca. 180 km)

★ Je neemt de huurauto in ontvangst.
Op weg naar de groene omgeving van de provincie Pinar del Rio, waar zich de wonderschone Viñales Vallei bevindt, door de UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen. De regio is  bezaaid met tabaksvelden en omgeven door een heuvelland van 'mogotes’, grillig gevormde kalkstenen formaties die als reuzenkegels uit de grond rijzen. Dit is het gebied waar de beste Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Dit is landelijk Cuba, waar het leven vredig voortkabbelt. Ossenkarren in de velden, geurige bladeren in de tabaksschuren, kleurige boerderijtjes, wuivende kinderen en een potje domino aan het einde van de dag. Zo eenvoudig mooi kan het leven zijn.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 3 - Havana, Vinales
dag 4 - Zo 4/10
DAG 4: VIÑALES - MARIA LA GORDA (ca. 180 km)

Je rijdt naar het uiterste westelijke puntje van Cuba, naar het plaatsje Maria La Gorda, waar slechts 1 hotel is te vinden, jawel, hotel Maria La Gorda. De legende wilt dat deze ‘Dikke (La Gorda) Maria’ een Venezolaanse dame betreft die door piraten werd geschaakt om vervolgens te worden gedumpt in deze afgelegen streek op het schiereiland Guanahacabibes. Hoe het Maria is vergaan is onduidelijk, wel zeker is dat dit gebied tegenwoordig duikliefhebbers aantrekt. Die komen voor het kristalheldere water met een gemiddelde temperatuur van 24-30 graden Celsius en het onderwaterlandschap dat als uniek wordt beschouwd in het Caribisch gebied met mysterieuze scheepswrakken, grotten en een grote verscheidenheid aan koralen, waaronder het zeldzame zwarte koraal.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 4 - Vinales, Maria la Gorda
dag 5 - Zo 5/10
DAG 5: MARIA LA GORDA

Bij het hotel ligt het Maria La Gorda International Dive Center, met uitgebreide duikfaciliteiten. Ook niet-duikers kunnen hier het hart ophalen aan de ongerepte natuur, de azuurblauwe zee, het maagdelijk witte strand, het snorkelen of vissen. Een boottochtje behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 5 - Maria la Gorda
dag 6 - Zo 6/10
DAG 6: MARIA LA GORDA – SOROA (ca. 230 km)

De rit door de provincie Pinar del Rio heen is een belevenis op zich. Beschouw het rijden in Cuba als belangrijk onderdeel van de vakantie en neem er alle tijd voor. Het enige waar je voor dient te zorgen is dat je voor de avondschemering op de plek van bestemming arriveert. Dit geldt zeker voor het logeeradres in Soroa, het hooggelegen ‘kasteel in de wolken’, zoals de vertaling van hotel ‘Castillo en las Nubes’ luidt. Natuur met een hoofdletter: uitwaaierende palmwouden tegen groene heuvels, rivieren, watervallen, inheemse flora en fauna en orchideeëntuinen. Het hotel telt 6 kamers, ligt geïsoleerd op een heuvel, met schitterend uitzicht over de omgeving. Goed dat er 24-uur butlerservice aanwezig is; genieten op hoog niveau.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 6 - Soroa, Maria la Gorda
dag 7 - Zo 7/10
DAG 7: SOROA - CIENFUEGOS (ca. 330 km)

Van sereen natuurgebied naar een stad met een heel eigen karakter: Cienfuegos wordt ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd. Deze charmante havenstad met Franse architectuur invloeden, staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Bezoek het eclectische 'Palacio del Valle’ en het Central Park met het Terry Theater, een 19e-eeuws architectonisch juweeltje. Ook leuk om te bezoeken: het schiereiland Punta Gorda, eens een exclusieve woonwijk, waar nog altijd mooie houten huizen aan zee staan, compleet met 50-er jaren auto’s op de oprijlaan.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 7 - Cienfuegos, Soroa
dag 8 - Zo 8/10
DAG 8: CIENFUEGOS – TRINIDAD (ca. 85 km)

Het in 1514 gestichte Trinidad is Cuba’s meest intact gebleven koloniale stad, een UNESCO werelderfgoed. Het stadje lijkt zo van de ansichtkaart te zijn gevallen, compleet met de paardenkoetsen in de klinkerstraatjes. Trinidad geeft een perfect beeld van het leven in de Spaans koloniale tijd. Het hotel voor de nacht ligt in het hart van de historische centrum.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 8 - Cienfuegos, Trinidad
dag 9 - Zo 9/10
DAG 9: TRINIDAD – SANTA CLARA - REMEDIOS (ca. 170 km)

En route naar Remedios kun je Santa Clara aandoen, de stad die synoniem staat aan Ernesto 'Che' Guevara en de Cubaanse Revolutie. Een bezoek aan het museum en het indrukwekkende mausoleum van Che Guevara is zeer de moeite waard. Remedios lijkt een vreemde eend in de bijt/op de kaart, des te meer een plaatsje om te gaan ontdekken; het is een van de oudste steden van Cuba, gesticht in de vroeg 16e eeuw. Een fotogeniek, rustig stadje, zonder toeristische hectiek. Het mooiste plekje is Plaza Marti, omringd door koloniale gebouwen, monumenten en palmbomen. Neem plaats op een van de talrijke bankjes en observeer het leven van alledag, hier in het échte Cuba.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 9 - Trinidad, Santa Clara, Remedios
dag 10 - Zo 10/10
DAG 10: REMEDIOS - VARADERO (ca. 250 km) of CAYO SANTA MARIA (ca. 70 km)

★ Je sluit deze reis af in Varadero, het bekendste strandoord van Cuba en tevens één van de bekendste stranden van heel het Caribisch gebied. Je kunt extra nachten toevoegen indien je langer in Varadero wilt blijven.
★ Het is tevens mogelijk om vanuit Remedios naar Cayo Santa Maria te rijden, waar je de reis kunt verlengen met een strandvakantie. Dit paradijselijke eilandje is onderdeel van de 'Jardines del Rey' archipel en is via een spectaculaire bruggenweg, die ook de eilandjes Cayo las Brujas en Cayo Ensenachos aandoet, met het vasteland van Cuba verbonden. Onderweg kun je genieten van de omgeving, het azuurblauwe water, mangroven en bijzondere dieren. Met wat geluk kun je arenden, pelikanen of roze flamingo’s spotten!

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief (van toepassing op Varadero en Cayo Santa Maria)

Cuba Rondreis - Dag 10 - Varadero, Remedios
dag 11 - Zo 11/10
DAG 11: TERUGREIS

★ Op de dag van vertrek rijd je met de huurauto naar de luchthaven, waar je de auto inlevert. Je vliegt retour naar Europa waar je de volgende dag aankomt.
★ Indien je kiest voor een verblijf op Cayo Santa Maria, lever je de huurauto in op Cayo Santa Maria. Na de strandvakantie word je per transfer naar de internationale luchthaven van Havana of Varadero gebracht voor de retourvlucht naar Europa.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 11 - Havana, Varadero

Je rondreis is inclusief


Cuba Adventure - Selfdrive
vanaf € 995 p.p.
11 dagen / 10 nachten
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen opties. De prijs is op basis van 2 personen in een kamer