Reis-naar-Cuba / Premium Rondreizen Cuba / Cuba Insider - Selfdrive
Havana
Vinales
Provincie Pinar del Rio
Soroa
Cienfuegos
Trinidad
Cayo Santa Maria
Santa Clara

Tijdens deze reis neem je zelf plaats achter het stuur, logeer je ‘bij de Cubanen thuis’, maar ook in sfeervolle boetiekhotels en in een van de meest smaakvolle beach resorts die het land telt. Uiteraard is het programma er ook een van klasse, waarin de absolute ‘Must See’ van Cuba zijn opgenomen: wereldstad Havana, de wonderschone tabaksregio rondom Viñales, de groene heuvels van de Sierra del Rosario, de koloniale stad Trinidad en als mooie afsluiter de ongelooflijk witte stranden van het eilandje Cayo Santa Maria.

Goed om te weten: wij hebben ons eigen team van Engelssprekende vertegenwoordigers die je van dienst kunnen zijn tijdens je verblijf. Je vindt onze lokale assistenten in Havana, Varadero, Trinidad, Cayo Santa Maria, Santiago de Cuba, Holguin en Baracoa.

vanaf € 1495 p.p.
(bij een 2-persoonskamer)
Eerstvolgende beschikbare datum
-
Reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel, aanpasbaar aan jouw reiswensen. Zo kun je bestemmingen, alternatieve hotels, nachten, excursies of reisonderdelen toevoegen of er juist uit halen. Met jouw specifieke wensen en onze expertise zetten we samen jouw ideale reis in elkaar. Daarna is het boeken no problema; de reis kan bij beschikbaarheid binnen een dag worden bevestigd en geboekt, een unieke service, die je niet elders in Nederland zult vinden. Geef zo specifiek als mogelijk je reiswensen aan bij het aanvragen van een offerte, zodat we je het beste voorstel kunnen sturen. Wanneer je je telefoonnummer vermeldt, kunnen we je bellen om jouw reiswensen door te nemen. Geheel vrijblijvend.

dag 1 - Zo 1/10
DAG 1: HAVANA

Meet & Greet op de internationale luchthaven van Havana, inclusief onze VIP-service:
★ Een vertegenwoordiger wacht je op bij de gate en begeleidt je naar Preferential Immigration, de douane controlepost voor VIP-reizigers, diplomaten en airline crew
★ Gebruik van de VIP-lounge op de luchthaven terwijl jouw bagage van de band wordt gehaald
★ Bagage-assistentie
★ Privé-transfer naar Havana stad.

Maaltijden: op eigen gelegenheid.

Bij aankomst in Cuba ontvang je:
★ 100 CUC (de lokale munt): om je op weg te helpen op je eerste dag in Cuba. Je hoeft niet in de rij te staan op de luchthaven om geld te wisselen
★ WiFi-kraskaart: daar waar WiFi beschikbaar is, kun je met deze kaart inloggen
★ Telefoon en lader (in bruikleen): de telefoon wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde nummers van onze lokale vertegenwoordigers. Inclusief 45 CUC beltegoed / sms-berichten.

Cuba Rondreis - Dag 1 - Havana
dag 2 - Zo 2/10
DAG 2: HAVANA

Twee dagen om Havana op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Tijdens het verblijf in Havana logeer je in het oude, historische stadscentrum, in een ‘Casa Particular’, B&B Cubaanse stijl. De oude stad werd in de 16e eeuw gesticht en is tegenwoordig een indrukwekkend openlucht museum van architectuur, kunst en cultuur. Dit gedeelte van de stad is goed te voet te doen. Ook kun je in een paardenkoetsje stappen, een fietstaxi nemen of je in een driewielige ‘cocotaxi’ wagen, hilariteit verzekerd. Tip: spreek vooraf de prijs af!
Optioneel kun je excursies bijboeken, zoals:
★ Privé City Tour - Een rit per Oldtimer door Havana wordt gevolgd door een wandeling in het historische centrum. Een lokale gids laat je de mooiste plekjes van oud Havana zien tijdens een stadswandeling.
★ Hemingway Tour – Bezoek aan ‘Finca Vigia’, het huis van wijlen Ernest Hemingway, waar hij enkele van zijn beroemde romans schreef. Ook worden zijn favoriete plekjes in Havana bezocht.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 2 - Havana
dag 3 - Zo 3/10
DAG 3: HAVANA

Indien je avondvertier zoekt, zijn er vele opties. Enkele aanraders:
★ Ga uit eten in een ‘paladar’, waar Cubaanse Chefs kunnen toveren met lokale producten 
★ Hipsters Cuban Style: bezoek het culturele project ‘Fábrica del Arte Cubano’ (FAC), de Cubaanse Kunst Fabriek, waar kunstenaars het publiek ontmoeten. Het project is het geesteskind van de internationaal bekende Cubaanse artiest X Alfonso en werd met steun van het Ministerie van Cultuur gerealiseerd. Insider tip: combineer een bezoek aan deze hippe hotspot met een diner in El Cocinero, naast de deur; dit restaurant staat bekend als een van de beste ‘paladares’ van Havana.
★ Cabaret Tropicana! Het enige echte ‘Paradijs onder de sterren’. Dit openlucht theater is wereldberoemd om de extravagante shows die een beroep doen op alle zintuigen. Een ouderwets goede Big Band, crooners & diva’s, schitterende dansers, uitzinnige kostuums en meer verrassingen in een exotische setting. Het showspektakel begint om 22.00 uur.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 3 - Havana
dag 4 - Zo 4/10
DAG 4: HAVANA - VIÑALES VALLEI (ca. 180 km)

★ Je neemt de huurauto in ontvangst.
Op weg naar de groene omgeving van de provincie Pinar del Rio, waar zich de wonderschone Viñales Vallei bevindt, door de UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen. De regio is  bezaaid met tabaksvelden en omgeven door een heuvelland van 'mogotes’, grillig gevormde kalkstenen formaties die als reuzenkegels uit de grond rijzen. Dit is het gebied waar de beste Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Dit is landelijk Cuba, waar het leven vredig voortkabbelt. Ossenkarren in de velden, geurige bladeren in de tabaksschuren, kleurige boerderijtjes, wuivende kinderen en een potje domino aan het einde van de dag. Zo eenvoudig mooi kan het leven zijn.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 4 - Vinales
dag 5 - Zo 5/10
DAG 5: VIÑALES VALLEI – SOROA (ca. 110 km)

De rit door de provincie Pinar del Rio heen is een belevenis op zich. Beschouw het rijden in Cuba als belangrijk onderdeel van de vakantie en neem er alle tijd voor. Het enige waar je voor dient te zorgen is dat je voor de avondschemering op de plek van bestemming arriveert. Dit geldt zeker voor het logeeradres in Soroa, het hooggelegen ‘kasteel in de wolken’, zoals de vertaling van hotel ‘Castillo en las Nubes’ luidt. Natuur met een hoofdletter: uitwaaierende palmwouden tegen groene heuvels, rivieren, watervallen, inheemse flora en fauna en orchideeëntuinen. Het hotel telt 6 kamers, ligt geïsoleerd op een heuvel, met schitterend uitzicht over de omgeving. Goed dat er 24-uur butlerservice aanwezig is; genieten op hoog niveau.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 5 - Provincie Pinar del Rio, Soroa
dag 6 - Zo 6/10
DAG 6: SOROA - CIENFUEGOS - TRINIDAD (ca. 400 km)

Van sereen natuurgebied naar een stad met een heel eigen karakter: Cienfuegos wordt ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd. Deze charmante havenstad met Franse architectuur invloeden, staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Bezoek het eclectische 'Palacio del Valle’ en het Central Park met het Terry Theater, een 19e-eeuws architectonisch juweeltje. De eindbestemming is Trinidad, op ca. 85 km van Cienfuegos gelegen. Het verblijfshotel ligt in het hart van het historische centrum, met tal van uitgaansgelegenheden. Het nachtleven van Trinidad is levendig; overal muziek, gezellige cafés en restaurants. Vanuit het hotel loopt  je zo de feestelijke sferen in.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 6 - Cienfuegos, Trinidad
dag 7 - Zo 7/10
DAG 7: TRINIDAD

Het in 1514 gestichte Trinidad is Cuba’s meest intact gebleven koloniale stad, een UNESCO werelderfgoed. Het stadje lijkt zo van de ansichtkaart te zijn gevallen, compleet met de paardenkoetsen in de klinkerstraatjes. Trinidad geeft een perfect beeld van het leven in de Spaans koloniale tijd. Je kunt de stad prima wandelend verkennen, het koloniale centrum is niet al te groot.
Optioneel kun je excursies bijboeken, zoals
★ Privé City Tour - Met een lokale gids bezoek je het oude centrum, een museum en de vallei van de suikermolens, waar de geschiedenis van de suikerindustrie en de praktijken van de suikerbaronnen tot leven komt.
★ Boottocht Caribische Zee – Een heerlijke boottocht langs de zuidkust van Cuba. Zwemmen, snorkelen en een lunch van vis, kreeft en garnalen op het witte zandstrand van een eilandje.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 7 - Trinidad
dag 8 - Zo 8/10
DAG 8: TRINIDAD – SANTA CLARA - CAYO SANTA MARIA (ca. 250 km)

En route naar Cayo Santa Maria kun je Santa Clara aandoen, de stad die synoniem staat aan Ernesto 'Che' Guevara en de Cubaanse Revolutie. Een bezoek aan het museum en het indrukwekkende mausoleum van Che Guevara is zeer de moeite waard. Dan is het tijd voor Cayo Santa Maria. Dit paradijselijke eilandje is onderdeel van de 'Jardines del Rey' archipel en is via een spectaculaire bruggenweg, die ook de eilandjes Cayo las Brujas en Cayo Ensenachos aandoet, met het vasteland van Cuba verbonden. Onderweg kun je genieten van de omgeving, het azuurblauwe water, mangroven en bijzondere dieren. Met wat geluk kun je arenden, pelikanen of roze flamingos spotten!

Maaltijden: Ontbijt, Diner

Cuba Rondreis - Dag 8 - Cayo Santa Maria, Santa Clara
dag 9 - Zo 9/10
DAG 9: CAYO SANTA MARIA

Op Cayo Santa Maria komen zon, zee en strand wel heel fraai bij elkaar. Het zand is als poeder en wit, zo wit dat het bijna pijn doet aan de ogen. De turkooizen kleurschakeringen van de zee zijn mooier dan een foto ooit kan vastleggen. En de zon, de zon is hier gul met zijn stralen. Het Grote Genieten kan beginnen.

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief.

Cuba Rondreis - Dag 9 - Cayo Santa Maria
dag 10 - Zo 10/10
DAG 10: CAYO SANTA MARIA
Ter vrije besteding. Het is mogelijk het verblijf op Cayo Santa Maria te verlengen. Ook zijn er facultatieve excursies te maken vanuit Cayo Santa Maria, zoals: 
★ Een catamarantocht, inclusief een ‘dolphin encounter’
 
Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief.
Cuba Rondreis - Dag 10 - Cayo Santa Maria
dag 11 - Zo 11/10
DAG 11: TERUGREIS

★ Na de strandvakantie word je per transfer naar de internationale luchthaven van Havana of Varadero gebracht voor de retourvlucht naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 11 - Havana

Je rondreis is inclusief


Cuba Insider - Selfdrive
vanaf € 1495 p.p.
11 dagen / 10 nachten
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen opties. De prijs is op basis van 2 personen in een kamer