Reis-naar-Cuba / Premium Rondreizen Cuba / Cuba Simply the Best - Selfdrive
Havana
Vinales
Provincie Pinar del Rio
Soroa
Cienfuegos
Trinidad
Camaguey-stad
Bayamo City
Santiago de Cuba
Baracoa
Guardalavaca
Playa Esmeralda
Sancti Spiritus
Varadero

Cuba, het grootste eiland van de Cariben, is ongeveer 3 x groter dan Nederland en qua cultuurbelevenis zonder twijfel de meest interessante bestemming van het Caribisch gebied. De titel van deze reis verraadt het al: tijdens deze uitgebreide tour van een kleine 3 weken zul je het beste, de erkende hoogtepunten, van Cuba zien. Van het wereldse Havana in het westen rijd je door centraal-Cuba naar de ‘Oriente’, het oosten, bakermat van de Revolutie, waar zich een heel andere wereld openbaart. Een reis voor avonturiers, die open staan voor het onverwachte.

Goed om te weten: wij hebben ons eigen team van Engelssprekende vertegenwoordigers die je van dienst kunnen zijn tijdens je verblijf. Je vindt onze lokale assistenten in Havana, Varadero, Trinidad, Cayo Santa Maria, Santiago de Cuba, Holguin en Baracoa.

vanaf € 2275 p.p.
(bij een 2-persoonskamer)
Eerstvolgende beschikbare datum
-
Reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel, aanpasbaar aan jouw reiswensen. Zo kun je bestemmingen, alternatieve hotels, nachten, excursies of reisonderdelen toevoegen of er juist uit halen. Met jouw specifieke wensen en onze expertise zetten we samen jouw ideale reis in elkaar. Daarna is het boeken no problema; de reis kan bij beschikbaarheid binnen een dag worden bevestigd en geboekt, een unieke service, die je niet elders in Nederland zult vinden. Geef zo specifiek als mogelijk je reiswensen aan bij het aanvragen van een offerte, zodat we je het beste voorstel kunnen sturen. Wanneer je je telefoonnummer vermeldt, kunnen we je bellen om jouw reiswensen door te nemen. Geheel vrijblijvend.

dag 1 - Zo 1/10
DAG 1: HAVANA

Meet & Greet op de internationale luchthaven van Havana, inclusief onze VIP-service:
★ een vertegenwoordiger wacht jou op bij de gate en begeleidt je naar Preferential Immigration, de douane controlepost voor VIP-reizigers, diplomaten en airline crew
★ Gebruik van de VIP-lounge op de luchthaven terwijl jouw bagage van de band wordt gehaald
★ Bagage-assistentie
★ Privé-transfer naar Havana stad.

Maaltijden: op eigen gelegenheid.

Bij aankomst in Cuba ontvang je:
★ 100 CUC (de lokale munt): om je op weg te helpen op je eerste dag in Cuba. Je hoeft niet in de rij te staan op de luchthaven om geld te wisselen
★ WiFi-kraskaart: daar waar WiFi beschikbaar is, kun je met deze kaart inloggen
★ Telefoon en lader (in bruikleen): de telefoon wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde nummers van onze lokale vertegenwoordigers. Inclusief 45 CUC beltegoed / sms-berichten.

Cuba Rondreis - Dag 1 - Havana
dag 2 - Zo 2/10
DAG 2: HAVANA

Twee dagen om Havana op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Het hotel van verblijf bevindt zich in het oude, historische stadscentrum. De oude stad werd in de 16e eeuw gesticht en is tegenwoordig een indrukwekkend openlucht museum van architectuur, kunst en cultuur. Dit gedeelte van de stad is goed te voet te doen. Ook kun je in een paardenkoetsje stappen, een fietstaxi nemen of je in een driewielige ‘cocotaxi’ wagen, hilariteit verzekerd. Tip: spreek vooraf de prijs af!
Optioneel kun je excursies bijboeken, zoals:
★ Privé City Tour - Een rit per Oldtimer door Havana wordt gevolgd door een wandeling in het historische centrum. Een lokale gids laat je de mooiste plekjes van oud Havana zien tijdens een stadswandeling.
★ Hemingway Tour – Bezoek aan ‘Finca Vigia’, het huis van wijlen Ernest Hemingway, waar hij enkele van zijn beroemde romans schreef. Ook worden zijn favoriete plekjes in Havana bezocht.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 2 - Havana
dag 3 - Zo 3/10
DAG 3: HAVANA

Dag ter vrije besteding. Indien je avondvertier zoekt, zijn er vele opties. Enkele aanraders:
★ Ga uit eten in een ‘paladar’, waar Cubaanse Chefs kunnen toveren met lokale producten 
★ Hipsters Cuban Style: bezoek het culturele project ‘Fábrica del Arte Cubano’ (FAC), de Cubaanse Kunst Fabriek, waar kunstenaars het publiek ontmoeten. Het project is het geesteskind van de internationaal bekende Cubaanse artiest X Alfonso en werd met steun van het Ministerie van Cultuur gerealiseerd. Insider tip: combineer een bezoek aan deze hippe hotspot met een diner in El Cocinero, naast de deur; dit restaurant staat bekend als een van de beste ‘paladares’ van Havana.
★ Cabaret Tropicana! Het enige echte ‘Paradijs onder de sterren’. Dit openlucht theater is wereldberoemd om de extravagante shows die een beroep doen op alle zintuigen. Een ouderwets goede Big Band, crooners & diva’s, schitterende dansers, uitzinnige kostuums en meer verrassingen in een exotische setting. Het showspektakel begint om 22.00 uur.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 3 - Havana
dag 4 - Zo 4/10
DAG 4: HAVANA - VIÑALES VALLEI (ca. 180 km)

★ Je neemt de huurauto in ontvangst.
Op weg naar de groene omgeving van de provincie Pinar del Rio, waar zich de wonderschone Viñales Vallei bevindt, door de UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen. De regio is  bezaaid met tabaksvelden en omgeven door een heuvelland van 'mogotes’, grillig gevormde kalkstenen formaties die als reuzenkegels uit de grond rijzen. Dit is het gebied waar de beste Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Dit is landelijk Cuba, waar het leven vredig voortkabbelt. Ossenkarren in de velden, geurige bladeren in de tabaksschuren, kleurige boerderijtjes, wuivende kinderen en een potje domino aan het einde van de dag. Zo eenvoudig mooi kan het leven zijn.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 4 - Vinales
dag 5 - Zo 5/10
DAG 5: VIÑALES VALLEI

Een volle dag om meer van de regio te zien. Een uitstekende manier om de omgeving te verkennen is een rit te paard, ook voor niet-paardrijders goed te doen!

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 5 - Vinales
dag 6 - Zo 6/10
DAG 6: VIÑALES VALLEI – SOROA (ca. 110 km)

De rit door de provincie Pinar del Rio heen is een belevenis op zich. Beschouw het rijden in Cuba als belangrijk onderdeel van de vakantie en neem er alle tijd voor. Het enige waar je voor dient te zorgen is dat je voor de avondschemering op de plek van bestemming arriveert. Dit geldt zeker voor het logeeradres in Soroa, het hooggelegen ‘kasteel in de wolken’, zoals de vertaling van hotel ‘Castillo en las Nubes’ luidt. Natuur met een hoofdletter: uitwaaierende palmwouden tegen groene heuvels, rivieren, watervallen, inheemse flora en fauna en orchideeëntuinen. Het hotel telt 6 kamers, ligt geïsoleerd op een heuvel, met schitterend uitzicht over de omgeving. Goed dat er 24-uur butlerservice aanwezig is; genieten op hoog niveau.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 6 - Provincie Pinar del Rio, Soroa
dag 7 - Zo 7/10
DAG 7: SOROA - CIENFUEGOS (ca. 330 km)

Van sereen natuurgebied naar een stad met een heel eigen karakter: Cienfuegos wordt ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd. Deze charmante havenstad met Franse architectuur invloeden, staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Bezoek het eclectische 'Palacio del Valle’ en het Central Park met het Terry Theater, een 19e-eeuws architectonisch juweeltje. Ook leuk om te bezoeken: het schiereiland Punta Gorda, eens een exclusieve woonwijk, waar nog altijd mooie houten huizen aan zee staan, compleet met 50-er jaren auto’s op de oprijlaan.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 7 - Cienfuegos
dag 8 - Zo 8/10
DAG 8: CIENFUEGOS – TRINIDAD (ca. 85 km)

Een ontspannen rit naar Trinidad, op ca. 85 km van Cienfuegos gelegen. Het is een prachtig traject, deels langs de kust. Belangrijk om te weten is dat de kilometeraanduiding niet altijd evenredig is aan de reistijd. Rijd rustig en geniet vooral.
Het verblijfshotel in Trinidad ligt in het hart van het historische centrum, met tal van uitgaansgelegenheden. Het nachtleven van Trinidad is levendig; overal muziek, gezellige cafés en restaurants. Vanuit je hotel loop je zo de feestelijke sferen in.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 8 - Trinidad
dag 9 - Zo 9/10
DAG 9: TRINIDAD

Het in 1514 gestichte Trinidad is Cuba’s meest intact gebleven koloniale stad, een UNESCO werelderfgoed. Het stadje lijkt zo van de ansichtkaart te zijn gevallen, compleet met de paardenkoetsen in de klinkerstraatjes. Trinidad geeft een perfect beeld van het leven in de Spaans koloniale tijd. Je kunt de stad prima wandelend verkennen, het koloniale centrum is niet al te groot.
Optioneel kun je excursies bijboeken, zoals:
★ Privé City Tour - Met een lokale gids bezoek je het oude centrum, een museum en de vallei van de suikermolens, waar de geschiedenis van de suikerindustrie en de praktijken van de suikerbaronnen tot leven komt.
★ Boottocht Caribische Zee – Een heerlijke boottocht langs de zuidkust van Cuba. Zwemmen, snorkelen en een lunch van vis, kreeft en garnalen op het witte zandstrand van een eilandje.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 9 - Trinidad
dag 10 - Zo 10/10
DAG 10: TRINIDAD – CAMAGUEY (ca. 260 km)

Je rijdt richting het oosten naar Camaguey, het hart van centraal-Cuba. In Camaguey vind je mooie historische gebouwen. Typisch voor de oude stad is het stratenplan, een waarlijk doolhof met maar 1 uitgang. Speciaal zo ontworpen om het piraten lastig te maken de stad te verlaten nadat ze deze zijn binnengevallen. Ook kenmerkt de stad zich door de regentonnen ‘tinajones’ die overal zijn te vinden. Deze regentonnen zijn het symbool van de stad.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 10 - Camaguey-stad
dag 11 - Zo 11/10
DAG 11: CAMAGUEY – BAYAMO (ca. 210 km)

Reis verder oostwaarts, richting de zogenaamde 'Oriente'. De natuur is overweldigend, met palmbomen bezaaide vlaktes en de ruige bergen van de Sierra Maestra die mysterieus opdoemen. Dit is een gebied waar weinig buitenlandse bezoekers komen. De eindbestemming is Bayamo, de op een na oudste stad van Cuba. Het is een belangrijke historische plek, tevens geboorteplaats van de Cubaanse nationaliteit; hier werd het volkslied van Cuba voor het eerst gezongen.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 11 - Bayamo City
dag 12 - Zo 12/10
DAG 12: BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA (ca. 100 km)

Je reist door naar Santiago de Cuba. Je kunt via El Cobre rijden, de belangrijkste bedevaartplaats van Cuba. De ‘Virgen del Cobre’ wordt door katholieken en aanhangers van de Cubaanse Santería-religie in gelijke mate vereerd.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 12 -
dag 13 - Zo 13/10
DAG 13: SANTIAGO DE CUBA

Santiago de Cuba is de meest Caribische stad van het eiland. Santiago was ooit de belangrijkste aanvoerhaven voor slaven en het grootste centrum van een bloeiende suiker-, koffie- en tabaksproductie. In Santiago vormen de vele etnische groepen een ware exotische smeltkroes, wat ook terug te zien is in de vele festivals. Santiago wordt ook wel de ‘Muzikale Hoofdstad’ van Cuba genoemd en is de op één na grootste stad van het land. Een schat aan geschiedenis, een lust voor het oog én oor; kortom een bestemming vol temperament.
★ Een aanrader: een bezoek aan de ‘Casa de la Trova’, hét muziekpodium van de stad, in een soort huiskamersetting. Cubaanse top musici spelen en zingen hier de sterren van de hemel. Wist je dat de beroemde Buena Vista Social Club oorspronkelijk uit Santiago komt?
★ Een ander hoogtepunt van de omgeving is het kasteel San Pedro de la Roca. Hier kun je bijvoorbeeld een romantische zonsondergang beleven en ’s avonds de kanonschotceremonie mee maken.
Optioneel kun je een privé City Tour bijboeken (6 uur), waarbij is inbegrepen:
★ Bezoek aan Moncada kazerne, Santa Ifigenia Cemetery (met graf van o.a. Fidel Castro), Morro Castle, Casa del Habano & Ron Caney (top Cubaanse sigaren en rum!)
★ Boottochtje naar het eilandje Cayo Granma, inclusief lunch

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 13 - Santiago de Cuba
dag 14 - Zo 14/10
DAG 14: SANTIAGO DE CUBA – BARACOA (ca. 250 km)

De meest oostelijk gelegen stad van het eiland is Baracoa. Het is tevens de oudste stad van Cuba, door Spaanse conquistadores gesticht in 1512.  Een spectaculaire rit over ‘La Farola’, een ruige weg met haarspeldbochten brengt je vanuit Santiago de Cuba in ongeveer 5 uur hier naartoe. De beloning voor de pittige rit zijn de uitzichten en de natuur; je rijdt door verschillende ecosystemen, waaronder de hoger gelegen dennenbossen. Gezien de geïsoleerde locatie wordt Baracoa relatief weinig door toeristen bezocht.  De bestemming is echter schitterend en de verschillende oude forten maken de plek ook voor de cultuurliefhebber erg interessant. Cacao plantages bevinden zich in de buurt en in de achtergrond troont de tafelberg ‘el Yunque’. 

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 14 - Baracoa
dag 15 - Zo 15/10
DAG 15: BARACOA - GUARDALAVACA (ca. 250 km)

Trek er ongeveer 4 uur voor uit om naar Guardalavaca te rijden. Je verblijft daar in een resort aan het strand. De stranden hier zijn prachtig en met veel mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Vanaf het hotel kun je eventueel duikexcursies boeken. Vergeet niet om een lekkere mojito of fruitcocktail te proeven in het All Inclusive resort.

Maaltijden: Ontbijt, Diner

Cuba Rondreis - Dag 15 - Guardalavaca
dag 16 - Zo 16/10
DAG 16: GUARDALAVACA, PLAYA ESMERALDA

Paradisus Rio de Oro is een van de meest aangename resorts van Cuba. Het ligt aan het fabelachtige strand Playa Esmeralda dat deel uitmaakt van het schitterende natuurgebied Bahía Naranjo. Het resort is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Geniet 2 dagen lang van al het moois, de vele faciliteiten en de uitstekende restaurants die het hotel biedt.

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief

Cuba Rondreis - Dag 16 - Playa Esmeralda
dag 17 - Zo 17/10
DAG 17: GUARDALAVACA, PLAYA ESMERALDA

Ter vrije besteding. Het is mogelijk het verblijf in Guardalavaca te verlengen.

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief

Cuba Rondreis - Dag 17 - Playa Esmeralda
dag 18 - Zo 18/10
DAG 18: GUARDALAVACA – SANCTI SPIRITUS (ca. 450 km)

★ Vandaag leg je een behoorlijke afstand af om naar Sancti Spiritus te komen; vertrek op tijd en trek er de hele dag voor uit om naar de bestemming te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je de eindbestemming van vandaag bereikt voordat het donker wordt (dit geldt sowieso voor alle rijdagen).
★ Sancti Spiritus is een koloniaal stadje, maar één die veel toeristen links laten liggen. Het is echter een ontzettend leuk plaatsje met enkele interessante attracties waarvan de brug over de Yayabo rivier de bekendste is. Het hotel voor de nacht ligt in het historische hart van de stad.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 18 - Sancti Spiritus
dag 19 - Zo 19/10
DAG 19: SANCTI SPIRITUS – VARADERO (ca. 300 km)

★ Je gaat op weg naar Varadero; wij raden je aan via Santa Clara te rijden. Hier vond de belangrijkste slag van de revolutie van Fidel Castro plaats, met als grote held Che Guevara. Het indrukwekkende mausoleum van ‘Che’ en enkele andere monumenten ter nagedachtenis van de bekende vrijheidsstrijder zijn hier te vinden.
★ In Varadero lever je de auto in.

Maaltijden: Ontbijt, Diner

Cuba Rondreis - Dag 19 - Varadero
dag 20 - Zo 20/10
DAG 20: VARADERO

Je sluit deze reis af aan het prachtige strand van Varadero. Je verblijft in een resort aan het strand om heerlijk bij te komen van de reis. Varadero biedt maar liefst 20 kilometer fijn zand en een scala aan hotels en watersportmogelijkheden. Varadero is Cuba’s bekendste strand en tevens één van de bekendste stranden van heel het Caribisch gebied.

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief

Cuba Rondreis - Dag 20 - Varadero
dag 21 - Zo 21/10
DAG 21: TERUGREIS

★ Na de strandvakantie word je per transfer naar de internationale luchthaven van Varadero of Havana gebracht voor de retourvlucht naar Europa.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 21 - Havana

Je rondreis is inclusief


Cuba Simply the Best - Selfdrive
vanaf € 2275 p.p.
21 dagen / 20 nachten
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen opties. De prijs is op basis van 2 personen in een kamer