Reis-naar-Cuba / Premium Rondreizen Cuba / Hola Cuba! Best of the West - Privé tour
Havana
Vinales
Cienfuegos
Trinidad
Varadero
Santa Clara

Ervaar het echte Cuba. Dit is terecht een van onze bestsellers. Je reist in het westelijk centrale gedeelte naar enkele van Cuba’s topattracties. Geschiedenis, tradities en de rijke cultuur van Cuba passeren de revue. Je toert door prachtige natuurgebieden en doet pittoreske stadjes aan. Een deel van deze reis wordt per jeep uitgevoerd, gereden door jouw privéchauffeur/gids, een geweldig manier om de minder bereisde paden te verkennen opdat je het authentieke Cuba kunt zien. Deze reis is een eerbetoon aan de vele charmes van dit fascinerende eiland.

Goed om te weten: wij hebben ons eigen team van Engelssprekende vertegenwoordigers die je van dienst kunnen zijn tijdens je verblijf. De excursies/tours worden uitgevoerd door lokale, Engelssprekende chauffeurs/gidsen.

vanaf € 1050 p.p.
(bij een 2-persoonskamer)
Eerstvolgende beschikbare datum
-
Reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel, aanpasbaar aan jouw reiswensen. Zo kun je bestemmingen, alternatieve hotels, nachten, excursies of reisonderdelen toevoegen of er juist uit halen. Met jouw specifieke wensen en onze expertise zetten we samen jouw ideale reis in elkaar. Daarna is het boeken no problema; de reis kan bij beschikbaarheid binnen een dag worden bevestigd en geboekt, een unieke service, die je niet elders in Nederland zult vinden. Geef zo specifiek als mogelijk je reiswensen aan bij het aanvragen van een offerte, zodat we je het beste voorstel kunnen sturen. Wanneer je je telefoonnummer vermeldt, kunnen we je bellen om jouw reiswensen door te nemen. Geheel vrijblijvend.

dag 1 - Zo 1/10
DAG 1: HAVANA

Meet & Greet op de internationale luchthaven van Havana, inclusief onze VIP-service:
★ Een vertegenwoordiger wacht je op bij de gate en begeleidt je naar Preferential Immigration, de douane controlepost voor VIP-reizigers, diplomaten en airline crew
★ Gebruik van de VIP-lounge op de luchthaven terwijl jouw bagage van de band wordt gehaald
★ Bagage-assistentie
★ Privé-transfer naar Havana stad.

Maaltijden: op eigen gelegenheid.

Bij aankomst in Cuba ontvang je:
★ 100 CUC (de lokale munt): om je op weg te helpen op je eerste dag in Cuba. Je hoeft niet in de rij te staan op de luchthaven om geld te wisselen
★ WiFi-kraskaart: daar waar WiFi beschikbaar is, kun je met deze kaart inloggen
★ Telefoon en lader (in bruikleen): de telefoon wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde nummers van onze lokale vertegenwoordigers. Inclusief 45 CUC beltegoed / sms-berichten.

Cuba Rondreis - Dag 1 - Havana
dag 2 - Zo 2/10
DAG 2: HAVANA – PRIVÉ CITY TOUR IN EEN OLDTIMER

Privé City Tour in een Oldtimer (3-4 uur):
★ Sightseeing in Havana per Oldtimer, die wordt gereden door een privéchauffeur.
★ Een lokale gids laat jou de mooiste plekjes van het historische ‘La Habana Vieja’ zien tijdens een stadswandeling. De oude stad werd in de 16e eeuw gesticht en is tegenwoordig een indrukwekkend openlucht museum van architectuur, kunst en cultuur. Je waant je in een filmdecor, waar vintage automobielen door smalle straatjes tuffen en de fotogenieke bevolking de sterren-cast vormt.
★ Drop-off transfer bij het hotel van verblijf.

Indien je avondvertier zoekt, zijn er vele opties. Enkele aanraders:
★ Ga uit eten in een ‘paladar’, waar Cubaanse Chefs kunnen toveren met lokale producten 
★ Hipsters Cuban Style: bezoek het culturele project ‘Fábrica del Arte Cubano’ (FAC), de Cubaanse Kunst Fabriek, waar kunstenaars het publiek ontmoeten. Het project is het geesteskind van de internationaal bekende Cubaanse artiest X Alfonso en werd met steun van het Ministerie van Cultuur gerealiseerd. Insider tip: combineer een bezoek aan deze hippe hotspot met een diner in El Cocinero, naast de deur; dit restaurant staat bekend als een van de beste ‘paladares’ van Havana.
★ Cabaret Tropicana! Het enige echte ‘Paradijs onder de sterren’. Dit openlucht theater is wereldberoemd om de extravagante shows die een beroep doen op alle zintuigen. Een ouderwets goede Big Band, crooners & diva’s, schitterende dansers, uitzinnige kostuums en meer verrassingen in een exotische setting. Het showspektakel begint om 22.00 uur.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 2 - Havana
dag 3 - Zo 3/10
DAG 3: DE VIÑALES VALLEI – PRIVÉ JEEP TOUR

Op weg met een stoere jeep naar de groene omgeving van de Viñales Vallei. Je kunt optimaal van het landschap genieten terwijl jouw chauffeur/gids je naar de mooiste plekjes rijdt en verhalen met je deelt die niet in de reisboekjes staan. Onze gidsen zijn ‘groen’, gepassioneerde natuurkenners die niet aan standaardpraatjes doen. De wonderschone Viñales Vallei, een UNESCO werelderfgoed, is bezaaid met tabaksvelden en omgeven door een heuvelland van 'mogotes’, grillig gevormde kalkstenen formaties die als reuzenkegels uit de grond rijzen. Dit is het gebied waar de beste Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Dit is landelijk Cuba, waar het leven vredig voortkabbelt. Ossenkarren in de velden, geurige bladeren in de tabaksschuren, kleurige boerderijtjes, wuivende kinderen en een potje domino aan het einde van de dag. Zo eenvoudig mooi kan het leven zijn.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Cuba Rondreis - Dag 3 - Vinales
dag 4 - Zo 4/10
DAG 4: PRIVÉ JEEP TOUR NAAR CIENFUEGOS, TRINIDAD & SANTA CLARA

De komende 2 dagen wordt gereisd naar de Highlights van Cuba, per jeep, begeleid door een chauffeur/gids.
★ CIENFUEGOS: Ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd. Deze charmante havenstad staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Bezoek het 'Palacio del Valle’ en het Central Park met het Terry Theater, een 19e-eeuws architectonisch juweeltje.
★ EL NICHO: Een bergachtig natuurgebied met klaterende watervallen. Badgoed mee! Je kunt er ook een wandeltocht maken over het 'El Reino de las Aguas' pad van 2 km, een ‘hike’ van ongeveer 2 uur.
★ TRINIDAD: Cuba’s meest intact gebleven koloniale stad, een UNESCO werelderfgoed. Het stadje, in 1514 gesticht, lijkt zo van de ansichtkaart te zijn gevallen, compleet met de paardenkoetsen in de klinkerstraatjes. Trinidad geeft een perfect beeld van het leven in de Spaans koloniale tijd.
★ SANTA CLARA: De stad die synoniem staat aan Ernesto 'Che' Guevara en de Cubaanse Revolutie.
Bezoek aan het museum en het indrukwekkende mausoleum van Che Guevara.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Cuba Rondreis - Dag 4 - Cienfuegos, Trinidad
dag 5 - Zo 5/10
DAG 5: TRINIDAD - SANTA CLARA – VARADERO

Voortzetting van de activiteiten die zijn opgenomen in de 2-daagse tour per jeep, met onder andere:
★ Uitstapje naar de nabijgelegen Vallei van de Suikermolens. Trinidad dankt haar bestaan aan de suikerindustrie die tot volle bloei kwam van de laat 18de- tot de laat 19de-eeuw. De Manaca Iznaga toren, 45 meter hoog, werd in 1750 gebouwd, naast een hacienda, om de slaven te kunnen observeren. Vandaag de dag, na het beklimmen van de trap, ontvouwt zich een vriendelijker panorama, een van de mooiste van de omgeving. Trinidad en deze vallei staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
★ Een drankje in de beroemdste bar van Trinidad, La Canchanchara, gevestigd in een herenhuis daterend uit 1723. 
★ City tour Santa Clara met een bezoek aan het Che Guevara Memorial.
De tour eindigt in Varadero, waar je aan het einde van de dag incheckt in een fijn resort aan zee.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Cuba Rondreis - Dag 5 - Varadero, Trinidad, Santa Clara
dag 6 - Zo 6/10
DAG 6: VARADERO

Je sluit deze reis af aan het prachtige strand van Varadero. Het strandoord biedt maar liefst 20 kilometer fijn zand en een scala aan hotels en watersportmogelijkheden. Varadero is Cuba's bekendste strand en tevens één van de bekendste stranden van heel het Caribisch gebied.

Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief.

Cuba Rondreis - Dag 6 - Varadero
dag 7 - Zo 7/10
DAG 7: VARADERO

Ter vrije besteding. Het is mogelijk het verblijf in Varadero te verlengen. Ook zijn er tal van facultatieve excursies te maken vanuit Varadero, zoals:
★ Een muzikaal uitstapje naar een concert van de Buena Vista Social Club (op woensdag- en vrijdagavond)
★ Een catamarantocht naar het eilandje Cayo Blanco, inclusief een ‘dolphin encounter’
 
Maaltijden: All-Inclusive; alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inclusief.

Cuba Rondreis - Dag 7 - Varadero
dag 8 - Zo 8/10
DAG 8: TERUGREIS

Op dag 8 word je naar de luchthaven gebracht. Je vliegt retour naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

Maaltijden: Ontbijt

Cuba Rondreis - Dag 8 - Havana, Varadero

Je rondreis is inclusief


Hola Cuba! Best of the West - Privé tour
vanaf € 1050 p.p.
8 dagen / 7 nachten
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen opties. De prijs is op basis van 2 personen in een kamer