Reis-naar-Cuba / Cuba Vakantie Thema’s / Reizen met kinderen/gezinnen

Reizen met kinderen/gezinnen

Cuba is een ideaal land om met het gezin naartoe te gaan. Ten eerste zijn Cubanen absoluut dol op kinderen. Dit wordt duidelijk in het dagelijks leven, maar ook in de werken van de vereerde held van Cuba, José Martí. In zijn korte leven als dichter, essayist, journalist en revolutionaire filosoof, publiceerde hij een zeer populair kinderboek genaamd De Gouden Tijd (La Edad de Oro). Oorspronkelijk was het een maandblad voor kinderen. La Edad de Oro wordt nog steeds onderwezen in de Cubaanse scholen en is te vinden op bijna elke boekenplank van elk huis.

Op Cuba reizen met kinderen opent deuren, tovert een glimlach op ieders gezicht en leidt tot contact met de lokale bevolking.

Strandhotels en -resorts zijn ideaal voor gezinsvakanties, omdat de warme, rustige zeeën en (veelal) geleidelijk aflopende stranden kindvriendelijk zijn. Zwembaden speciaal voor kinderen voegen toe aan waterpret. Zo heeft Hotel Memories Varadero een meterslange, bochtige waterglijbaan die onophoudelijk plezier biedt aan (oudere) kinderen. All-inclusive hotels gericht op gezinnen hebben bijna altijd een kinderclub en vaak zelfs een babyclub (miniclub). Kinderen worden hier liefdevol opgevangen en verzorgd door enthousiast, opgeleid Cubaans personeel. Entertainment voor kinderen omvat excursies, dansen – maar ook toneeluitvoeringen zoals Sneeuwwitje.
All-inclusive arrangementen zijn ook praktisch aangezien kinderen zelf eten, drinken en snacks kunnen halen, zonder dat hun ouders hun ligbed hoeven te verlaten om te betalen.

Maar kindvriendelijke activiteiten zijn niet beperkt tot alleen resorts. Voor ouders met (kleine) kinderen die de Cubaanse cultuur, natuur en geschiedenis willen ontdekken zijn er voldoende opties. Oud Havana bijvoorbeeld kan leuk zijn voor kinderen omdat het een levend openluchtmuseum is waar de tradities en geschiedenis tot leven komen in de pittoreske straten, parken en pleinen. Als gezin met kinderen integreer je hier al snel met lokale families in een vrolijke, kleurrijke omgeving, vaak met live muziek.

Kinderen van alle leeftijden vinden het leuk de stad te ontdekken in een rode dubbeldekker tourbus, een geinige gele coco-taxi of een (roze) oldtimer cabriolet. Boek een hotel met zwembad in de stad en er is voor het hele gezin wat te doen - breng de ochtend door met sightseeing en de middag bij het zwembad.

Er zijn aantrekkelijke bestemmingen voor gezinsreizen verder weg, waaronder Viñales en Trinidad en ook in de centrale en oostelijke regio´s. Rijafstanden kunnen echter lang zijn, een factor om rekening mee te houden. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, vriendelijke mensen groeten je overal alsof je familie van hen bent.

Het eten kan op het platteland eentonig zijn - rijst, kip en varkensvlees vormen de basis. Neem kindvriendelijk voedsel mee uit uw eigen land, zoals een pot pindakaas en mueslirepen. Bananen (het hele jaar door verkrijgbaar), koekjes, crackers en vruchtensappen (vers en verpakt) zijn in Cuba verkrijgbaar. Flessen water, ijs en vers fruit worden overal op het eiland verkocht.
Reist men met baby’s, dan is het raadzaam om luiers, babyvoeding en poedermelk mee te nemen van huis aangezien deze producten niet altijd en niet overal verkrijgbaar zijn.
Bestaat het plan een auto te huren, realiseer je dat het moeilijk is een kinderstoeltje te huren. Neem zelf een autokinderstoel van thuis mee of neem contact op met Cuba Travel Network voor gratis gebruik van een kinderzitje.

Juli en augustus zijn warme maanden met veel zon. Hierdoor is het weliswaar heerlijk zwemmen en lekker warm water, maar neem voldoende bescherming tegen de zon mee en zorg ervoor dat iedereen veel vloeistof drinkt.
In het onwaarschijnlijke geval dat medische zorg nodig is voor het kind, kan men overal op Cuba rekenen op hoogwaardig medisch advies en behandeling.

Een van de aardige dingen van Cuba is dat kinderen worden gezien, gehoord en aangemoedigd om deel te nemen. Buitenlandse kinderen, maar ook hun ouders voelen zich hier welkom en gewenst.

Reizen met kinderen/gezinnen Tours