Auto huren

Cuba als vakantieland is steeds populairder aan het worden. Dit komt mede door het feit dat Cuba zijn grenzen de laatste 10 jaar een stuk meer open hebben gezet voor de westerse landen. Dat betekend ook dat er naast de georganiseerde rondreizen er ook steeds meer individueel mogelijk is. Dat betekend natuurlijk ook dat je een auto moet kunnen huren. Bij deze kunnen we u dan ook vertellen dat dit tegenwoordig prima mogelijk is. Met het meer openstellen van de grenzen zijn de laatste jaren ook vele moderne auto’s geïmporteerd in Cuba voornamelijk gericht op het toerisme. In dit artikel geven we u een aantal tips mee voor het huren van een auto in Cuba. Deze informatie is gebaseerd op diverse verhalen van vakantiegangers en van de reisorganisaties waar we mee samenwerken.Kortingscode voor uw huurauto

Een auto huren op Cuba

Net zoals vele andere landen kan je ook in Cuba op 2 manieren een auto huren. Je kunt een auto van tevoren reserveren via TUI Cars. Wat u ook kunt doen is ter plaatse een huurauto regelen. Voor beide opties valt natuurlijk wat te zeggen qua voor- en nadelen, maar een ding moet u wel goed weten. Op Cuba zijn er nog steeds niet veel moderne auto’s te vinden, dus als u uw vakantie gepland heeft om per auto te gaan verplaatsen raden we u aan om een auto te reserveren. Aangezien Cuba zelf praktisch nog niet op het internet aanwezig is, zal je erachter komen dat er geen fancy websites zijn om zaken te doen met een lokaal autoverhuurbedrijf. Ook de grote merken als een Hertz en Avis vind je (nog) niet terug op Cuba. Onze voorkeur heeft dan toch wel van tevoren een auto huren via TUI cars. Hiermee kan je eenvoudig van tevoren een auto kiezen

Natuurlijk kan je erop gokken dat je ter plaatse nog een goede deal kan sluiten. Echter als we de diverse verhalen op het internet moet geloven dan moet je wel kunnen onderhandelen. Ter plaatse vragen ze in Cuba standaard al meer voor de auto, tevens kan het aanbod beperkt zijn.

Waarop te letten bij een auto huren?

Voor een auto huren op Cuba gelden eigenlijk dezelfde regels als op praktisch elke vakantiebestemming. Zorg ervoor dat alle afspraken van tevoren goed duidelijk zijn. Denk hierbij aan verzekeringen, huurkosten, kosten voor een 2e bestuurder en ga zo maar door. Laat je niet achteraf verrassen door een rekening waar je geen rekening mee gehouden hebt. De volgende zaken dien je geregeld te hebben voordat je een auto kan huren:

  • Internationaal rijbewijs – Zorg dat je voordat je op vakantie gaat je naast je Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs hebt gehaald bij de ANWB. Kosten hiervan liggen rond de 20,- maar deze heb je wel nodig.
  • Je moet als bestuurder van de auto minimaal 21 jaar zijn.
  • Je moet een creditcard bij je hebben, aangezien hiervan de borg betaald moet worden.
  • Verzekering ter plaatse
  • Verzekering voor een eventuele 2e bestuurder
  • Zorg dat je voordat je het contract tekent dat alle eventuele schades zowel buiten- als binnen in de auto op papier hebt staan. (tip neem foto’s als extra bewijs).

Eigenlijk geld bovenstaande voor praktisch elke verre reisbestemming.Kortingscode voor uw huurauto

Wat is verder nog handig om te weten?

Een auto rijden in Cuba is best wel rustgevend. Dit komt omdat het verkeer hier niet al te druk is waardoor het zeker niet af te raden is om zelf een auto op Cuba te gaan rijden. Het is wel zo dat de wegen niet allemaal evengoed onderhouden zijn. Hou er dan ook rekening mee dat als je een rit van 50km gaat maken dat je hier genoeg tijd voor inplant, want het is daar anders rijden dan in Nederland. Een ritje kan zomaar 2x zo lang duren. Verder raden we u ook af om ’s avonds te gaan rijden. Dit mede omdat er geen goede straatverlichting is, en de wegen zoals gezegd niet overal even goed onderhouden zijn. Daarnaast is het ook handig om te weten dat er geen dekken 2g/3g/4g netwerk is op Cuba. Dit houd in dat je qua navigeren aangewezen bent op de papieren kaarten. Gelukkig zijn de wegen buiten de steden op een paar vingers te tellen, dus de kans dat je moeilijk moet gaan navigeren is klein, maar zeker voor degene die al jarenlang blind op hun tomtom rijden is het wel wennen. Het navigeren op GPS is daarbij voor nu nog verboden dus hou hier rekening mee. Als laatste puntje willen we u ook nog meegeven dat er eigenlijk geen officiële parkeerplaatsen zijn. Er zijn zat ruimtes waar je je auto kunt parkeren en dit word ook toegestaan, maar als je op zoek gaat naar een officiële parkeergarage dan kunt u lang zoeken. Vaak als u met de auto aankomt en deze parkeert dan komen er 1 a 2 personen naar u toe lopen om de auto te “bewaken”. Als u later de auto weer ophaalt dan vragen ze hier 1 a 2 cuc voor.

Zo is een auto huren in Cuba toch wel weer net wat anders dan in bijvoorbeeld een Spanje. Zeker geen afrader, want je kunt lekker onafhankelijk dit prachtige land doorreizen. Echter het is wel weer even rekening houden met een aantal factoren.

Cuba
Logo
Shopping cart