Bezienswaardigheden Cuba

Op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden die Cuba u te bieden heeft? Dan bent u hier op het juiste adres. Wij hebben de bezienswaardigheden van Cuba voor u op een rijtje gezet. Als u een vakantie naar dit Caribische eiland boekt dan heeft u veel te zien. Afhankelijk van waar u van houd kunt u een of meerder bezienswaardigheden een bezoekje geven. Of u nu natuurliefhebber bent, liefhebber van de geschiedenis of gewoon houd van prachtige kunstwerken. Het eiland Cuba heeft u veel te bieden, en dit samen met de heerlijke cultuur maakt dit nu vakantie. Genieten van diverse koloniale bouwwerken. Op deze pagina vind je dan ook de diverse bezienswaardigheden die je hier terug kunt vinden. Er zijn naast onderstaande top 10 bezienswaardigheden Cuba nog veel meer bijzondere lokaties te bewonderen. Hierover vind je nog veel meer informatie op onze website en de daarbij aangesloten reisorganisaties. Wilt u een mooie reis op maat samenstellen? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met Tenzing Travel, 333 Travel of Koning Aap voor speciaals samengestelde reizen. U hoeft namelijk niet een vooraf bepaald pakket af te nemen, want tegenwoordig is er veel meer mogelijk. De bezienswaardigheden welke u dan mee zou kunnen nemen zijn de volgende:

Groepsreis Cuba: Cultuur & Strand; Een swingend volk in de tropenHavana – Hoofdstad

Je vakantie/reis naar Cuba begint altijd wel in deze stad. De hoofdstad van Cuba is Havana namelijk en hier vind je ook het internationale vliegveld terug. Havana is een stad met heel veel gezichten. Het heeft een lange geschiedenis van vele veroveraars en culturen. Dit zie je terug in de diverse bouwstijlen in vooral de oude binnenstad Havana. Ook hier lijkt het op sommige plekken alsof de tijd gewoon 50 – 100 jaar stilgestaan heeft waardoor het echt een authentieke uitstraling heeft. Het koloniale verleden van Havana is nog steeds veel aanwezig, alleen helaas zijn er wel vele stukken vervallen en verwaarloosd in de stad. Armoede is hier namelijk een steeds groter wordend issue. Ze hopen dan ook in Cuba dat het toerisme hier voor wat meer welvarendheid gaat zorgen. Havana is een grote stad en er is altijd wel wat te beleven. Volgens sommigen is dit een van de meest boeiende steden ter wereld. De prachtige architectuur en oudere gebouwen, de vriendelijke mensen en overal waar je komt hoor je de opzwepende en sfeervolle Cubaanse muziek. Heerlijk genieten van de Cubaanse keuken, mooi terrassen, heerlijk uitgaansleven en shoppen kan hier ook prima. Havana houd iedereen wel van, want ondanks dat het een miljoenenstad is, is er toch een bepaalde rust te vinden.

Trinidad

Misschien wel een van de mooist bewaarde plaatsjes ter wereld is de stad Trinidad op Cuba. Het is namelijk niet voor niets dat Unesco dit pittoresk plaatsje heeft uitgeroepen tot werelderfgoed.

Cuba
Logo
Shopping cart