Rondreis Cuba

Cuba is natuurlijk veel meer dan het land van de sigaren en dat zul je ontdekken tijdens een rondreis in Cuba. De reisleiders laten u de diverse hoogtepunten zien en ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring beleeft! Van prachtige stranden tot het koloniale Trinidad. De diverse rondreizen zorgen ervoor dat je letterlijk alles leert over het grote aanbod wat dit unieke land te bieden heeft. Een vakantie naar Cuba word hiermee echt onvergetelijk. U kunt ook steeds meer kiezen tussen verschillende thema’s rondreizen. Bent u namelijk meer een type voor een wat actievere vakantie, of houd u ervan om alles vanuit de auto/bus te bekijken? Bent u meer een strandmens of juist eerder een shopping queen? Voor bijna iedereen is er wel wat wils. Soms gecombineerd in een reis, en anders kunt u ook eens kijken naar de zelf samen te stellen pakketreizen.

Rondreis Cuba

Een rondreis Cuba kunt u zo samenstellen als u zelf wilt. U vind op deze pagina vele soorten rondreizen terug. Om het land Cuba een heerlijk Caribisch temperatuurtje heeft kunt u hier eigenlijk het hele jaar door een vakantie naartoe boeken. Qua seizoenen loopt het daar redelijk gelijk op met hier in Nederland. In de winter is het wat koeler met een graadje of 25-30 en in de zomer ga je makkelijk naar de 35+ temperaturen toe. Het voordeel is wel dat er praktisch altijd een koel zeebriesje aanwezig is waardoor zeker als het wat warmer is de gevoelstemperatuur toch goed te doen is. Daarnaast dient u er ook rekening mee te houden dat de lente/zomer periode de natte periode is. Vaak krijg je dan eenmaal per dag een heftige moesson bui over je heen van ongeveer 15-30 minuten. Prima te doen met daarnaast mooie temperaturen, maar wel iets om rekening mee te houden. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je te weinig zon pakt tijdens je vakantie Cuba.

De samengestelde rondreizen zijn zeker de moeite waard om eerst eens naar te kijken. Veelal zijn hier de meest bekende bezienswaardigheden in meegenomen en zit je in prima hotels voor een nette prijs. Als je op vakantie wilt gaan op Cuba dient voor zover bij ons bekend je vakantie wel compleet samengesteld te zijn. Als je namelijk naar Cuba reist zonder accommodatie van tevoren geboekt te hebben kan je geweigerd worden. Zeker voor degene die een rondreis ter plekke willen samenstellen is dit wel iets om rekening mee te houden.

Hoogtepunten Cuba

Als u een rondreis gaat maken dan wilt u natuurlijk ook vele hoogtepunten bewonderen. Nou die zijn er zeker wel, zeker als u voor het eerst naar dit Caribische eiland afreist. Daarom hebben wij hieronder wat hoogtepunten voor u op een rijtje gezet, welke volgens ons een echte aanrader zijn. Als u kiest voor een al samengestelde reis van een TUI, ANWB reizen of andere aanbieder is de kans groot dat u niet alles kunt zien. Wilt u in een keer alle hoogtepunten van Cuba bewonderen? Dan raden we u aan om een reis helemaal zelf samen te stellen met een van de reisspecialisten van Tenzingtravel. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om vaker dan een keer een vakantie naar Cuba te boeken. De hoogtepunten welke u volgens ons gezien moet hebben zijn in ieder geval als volgt:De tabaksplantages. Cuba staat er wereldwijd natuurlijk om bekend, de Cubaanse sigaren. Daarom raden we u aan om een van de vele tabaksplantages te bezoeken. U gaat er versteld van staan hoe dit in zijn werk gaat, en daarom ook een leuke aanrader ook al rookt u wel of niet. De meest beroemde plantages vind u terug in Vinales.

  • Historisch Havana bezoeken – Praktisch elke reis begint in de hoofdstad van Cuba, maar wij raden u aan om ook echt de stad eens in te gaan zowel overdag als ’s avonds. Het is een prachtige stad om door rond te lopen en de vele historische kunstwerken te bekijken. Daarnaast gebeurd er ook de hele dag van alles in het bruisende Havana en een dag is dan ook te weinig om Havana goed te ontdekken.
  • Het Rum museum – Gewoon omdat de Rum vanuit Cuba na de sigaren het bekendste export product is. Een bezoekje aan dit museum is dan ook gewoon leuk om erbij in te plannen.
  • Dansen van de Salsa – Als je naar het land van de Salsa gaat dan moet je hier natuurlijk ook aan gaan geloven wat ons betreft. Even lekker die Salsa dansen onder begeleiding van een kundige leraar/lerares. De les(sen) kan je door heel Cuba volgen, echt een aanrader dus. Misschien ga je het zelfs zo leuk vinden dat je bij terugkomst in eigen land hier een mooi vervolg aan gaat geven.
  • Paardrijden door de natuur en langs het strand – Dit kan natuurlijk in elk land, maar wij zien bij de diverse vakantie aanbieders terug dat na de diverse bezienswaardigheden Cuba de paardrijd excursies het populairst zijn. Als je vervolgens doorvraagt waarom, dan is het antwoord bijna altijd omdat het zo lekker vrij voelt en de omgeving zo prachtig is en rustgevend tijdens het paardrijden. Zeker een goede tip dus.
  • Peninsula de Zapata – Een bezoekje aan het grootste Caribische moeras moet je ook in de planning zetten. Zeker voor de natuurliefhebbers een must see, want er leven echt van allerlei exotische diersoorten in de moerassen van Cuba. Kijk wel uit voor de krokodillen, want die zitten hier ook verstopt šŸ™‚
  • Bezoekje aan Trinidad hoort er ook bij. Deze prachtige Cubaanse stad welke gesierd word door zijn koloniale verleden met vele historische bouwwerken is niet voor niets uitgeroepen tot cultureel erfgoed door UNESCO. Lekker even door het centrum struinen en ook genieten van de opzwepende salsa en samba kan je prima in Trinidad.

En het lijstje met hoogtepunten van een rondreis Cuba kunnen we nog veel langer maken.

Cuba
Logo
Shopping cart